Harty står upp för Björklöven

Har ni märkt den lilla detaljen att Jonathan Harty alltid är sist av uppvärmningarna inför match för Björklöven? Bloggen ställde frågan varför på söndagens träning.

– Det är inte vidskeplighet utan det är för att stå upp för laget. Hemma i Kanada är den en stor no-no att skjuta en puck över på andra sidan eller att åka över till andra sidan. Jag stannar kvar till sist för att se att ingen motståndare gör det eller något annat mot någon i mitt lag.

Vad händer om någon gör det?

– Då åker jag fram och pratar med den killen. Förklarar för honom att det där får han igen under matchen. Det är min roll att stå upp för laget och jag gör det.

Är det någon motståndare som har provat något mot er på uppvärmningarna?

– De flesta vet vem jag är och hur jag spelar och ser att jag markerar på uppvärmningen så de brukar inte våga göra något, men inför matchen mot Karlskoga blev det en del tjafs.

Då på uppvärmningen började (gissa vem) Daniel Wessner att tjafsa med Lucas Sandström varpå Harty åkte dit, markerade för Wessner och sedan stod Harty ganska länge uppe i mittcirkeln och markerade att jag står mellan er och mitt lag.

Jag pratade kort med Mats Waltin om det efter att jag talat med Jonathan..

– Det är en del av det psykologiska spelet som finns mellan två lag. Han bara stod där och visade att den som vill göra något får med honom att göra. Det var ingen som vågade något mer då. Jag gillar att han tar det ansvaret, säger Waltin som sedan även berömmer Acke Hellström för hur han hanterar det psykologiska spelet.

– Acke har visat upp en otrolig kyla. Det är så många som vill få honom att börja slåss och jag förstår att han kanske vill sopa till någon ibland, men vi har sagt att han inte ska göra det och nu står han där kall, ler mot motståndarna och visar att dom inte kommer in i huvudet på honom. Det är oerhört start.

Som mot Malmö där David Liffiton verkligen ville få honom att slåss?

– Det är ett jättebra exempel. Där hade vi fyra backar och Acke visste att han absolut inte fick ta en dubbelutvisning. Han bara stod där och log.

3 kommentarer

  1. Jr

    Ackes utveckling är ju enorm. Och vilket järnpsyke att han har slutat att slåss! En av årets stora utropstecken! Acke rules!

  2. Canoah

    Vi får hoppas att inte Lyth dömer oss mer då för om någon sopar på Hellström och Hellström inte gör ngt så åker han iaf 2+2 för roughing

    • Banjo

      Håller helt med. Acke får otroligt många oförtjänta utvisningar medan motståndarna kan göra i princip vad som helst mot honom utan att åka ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.