Matchdag – Malmö hemma

Det gick ju bra att vända till seger mot topplaget Västerås. Så då vet vi att ingenting är omöjligt. Det är bra att ha med sig när ligans bästa lag kommer på besök.

När Björklöven och Malmö möttes i Malmö Arena i lagens senaste möte vann hemmalaget skotten med 40-9(!). Matchen vanns visserligen ”bara” med 4-2 och Björklöven spelade på fem backar, men det var spel mot ett mål ganska länge. På tre matcher mot Malmö har Björklöven tagit noll poäng och matcherna har slutat 1-6, 0-3 och 2-4. Skotten har slutat 13-49, 15-42 och då 9-40. Det ger en målskillnad på 3-13 och en skottstatistik på 36-131.

Utan att vara orättvis går det att säga att Björklöven haft det svårt mot Malmö.

Nu väntar säsongens sista möte. Så frågan är om Björklöven tar några poäng mot Malmö den här säsongen?

Inte mycket talar för det. Egentligen bara vändningen mot Västerås, men jag har skrivit det förut. Det är när ingen tror på Björklöven som de brukar sprattla till.

Laget:

Så här ser laget ut sett till senaste träningen:

Målvakter: Kevin Lindskoug (Johan Mattsson)
1:a femman: Stefan Andersson, Jonathan Harty  – Stefan Öhman, Emil Lundberg Mark Hurtubise,
2:a femman: Karl-Johan Lundström, Tommy Wargh – Jesper Thörnberg, Kim Karlsson, Lucas Sandström
3:a femman: Alexander Hellström, Gustav Jonsson  – Felix Maegaard-Scheel, Viktor Ekeståhl-Jonsson, Nicklas Johansson
4:a femman: Mats Lavander, Adam Ählström, Henrik Nyberg.

Rasmus Edström är borta med sin hjärnskakning, Hållberg med sin ljumske, Palme är inte riktigt tillbaka än och sedan har William Quist blivit sjuk igen. Vad är det för fel på karln?

Sedan är inte nyförvärvet Combs spelklar än. Han gör sin debut mot Hästen.

Mina nycklar till seger:

¤ Lindskoug. Mot ett lag som skjutit 130 skott på tre matcher mot dig så måste målvakten spika igen om det ska kunna bli seger. Lindskoug har varit bra på slutet, men inte omänsklig. Han måste tillbaka upp på den nivån om det ska bli seger.

¤ Misstag. Malmö är laget som har mest puck och mest tid i anfallszon av alla lag i Allsvenskan. Därför måste Björklöven minimera misstagen både i defensiven och när de väl vinner puck och är trötta. Annars kommer Malmö att straffa laget skoningslöst..

¤ Heta spelare. Björklöven har ett par heta spelare i laget just nu. Jesper Thörnberg, Stefan Andersson, Emil Lundberg. De måste sätta upp dessa spelare. Ska Björklöven vinna kommer det att krävas att laget gör ett antal mål och då måste de spelare som är heta kiva fram och sätta dit pucken.

Sagt från Lövenhåll:

–  Jag hoppas att vi på allvar kan vara med och störa Malmö den här gånget. Det är ett av lagen vi inte tagit poäng mot. Vi har varit starka i slutet av matcherna. Det tror jag att vi kommer att ha nytta av framöver. Inget av lagen har några hemligheter för varandra längre och då spelar vetskapen om att man kan vända matcher en stor roll. Både för oss själva och de vi möter, säger Mats Waltin.

Noterbart om Västerås:

¤ Malmö har vunnit skotten i 37 av 39 matcher den här säsongen och är seriens skottgladaste lag med 36,7 skott per match mot mål.

¤ Malmö har pucken i anfallszon i 26.28 minuter per match. Det är drygt fyra minuter mer än Björklöven.

¤ Fjolårets skyttekung Jeoy Tenute inledde säsongen lite skakigt för Malmö, men är nu efter 39 omgångar återigen lagets bästa poängplockare med 35 (12+23) poäng på 38 matcher. Fredrik Storm som inledningsvis var seriens bästa poängplockare har svalnat något och ligger nu på 30 (15+15) poäng. Han har dock gjort sex powerplaymål och tre matchavgörande mål.

¤ Med 112 skott på mål är ex-lövet Nils Andersson den i Malmö som skjutit mest på mål. Han är trea bland alla backar i ligan. Stefan Andersson är tvåa med 115 skott och Kevin Mitchell, Mora leder med 145 skottpå mål. John Henrion, Asplöven är etta av alla spelare med 176 skott på mål.

¤ Malmö vann mot AIK med 2-1 på Hovet i sin senaste match, men före det kom Malmö från två raka förluster. Hemma mot Karlskoga 3-5 och hemma mot Västerås 2-3. Malmö är det enda laget i serien som aldrig varit placerad sämre än femte plats i serien vid något tillfälle under säsongen.

¤ Malmö har gjort tredje flest antal mål med 121 stycken och släppt in minst antal mål av alla i serien med 87 stycken.

¤ Malmö som är i stort sett skadefria (Tobias Ericsson borta) och leder serien har trots det värvat Eric Himmelfarb från Leksand inför matchen mot Löven.

Sagt från Malmö-håll:

– Sporren för oss är att ta tre poäng och ge oss bättre läge i tabellen. Det är allt som finns för oss. Däremot kan vi använda det som tändvätska om det skulle vara tvärtom, att vi inte hade lyckats slå ett lag under en säsong. Det ger oss ingenting om vi skulle råka ha 12-0 mot Björklöven under en säsong, mer än 12 poäng, säger Lusth till mrmadhawk.se.

4 kommentarer

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Jag har varit och jobbat på Basket i Sthlm och sedan på en konferens i Örebro, men så tyst har det väl inte varit. Fyra inlägg i tisdags, men inget just i går, men sedan nu två i dag. JAg är tillbaka i Umeå ikväll och på plats på matchen mot Malmö.

  1. Völler

    ”Malmö är det enda laget i serien som aldrig varit placerad sämre än femte plats i serien vid något tillfälle under säsongen.”

    18-20:e september låg Malmö 9:a
    2-4:e oktober låg Malmö 8:a
    Flera gånger under säsongen har man legat 6:a och 7:a. Dock har man legat topp 2 sedan 3:e december, topp 3 sedan den 29:e november och topp 4 ända sedan 21:a oktober.

    Petitesser, men rätt ska vara rätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.