Löven i ”krismöte” senare i dag

Björklöven skakas just nu av anklagelser om rasism och ska därför ha ett möte med laget och den sportsliga ledningen senare i dag.

Björklöven reser i dag hem från Oskarshamn och har en träningsfri dag. Precis som laget är Björklövens sportchef Fredrik Grönberg på väg upp till Umeå.

– Vi ska ha ett möte hela laget och ledarna tillsammans och gå till botten med det här. Jag blir väldigt illa berörd när det ritas anklagelser av den här sorten mot klubben. Det är mot vår värdegrund och jag tar allt avstånd från alla typer av rasism, säger Grönberg.

Hur går ni vidare efter mötet?

– Vi ska först utreda vad som hänt och sedan får vi se vilka eventuella åtgärder som blir en följd av detta.

Även Björklövens VD FredrikÅkeblom har uttalat sig till Björklövens hemsida om händelsen och säger så här:

– Jag blev bestört när jag hörde om detta vill därför markera att Björklöven kraftfullt tar avstånd från alla former av rasism. Det ligger långt från vår värdegrund och är inget varken jag som person eller Björklöven accepterar. Jag kommer att gå till botten med vad som hänt med en internutredning och agera därefter.

7 kommentarer

  1. bror

    Ja det är ju bra att man tar tag i detta så att sanningen kommer fram.
    Spelet på isen som löven har borde ochså va ett krismöte över..inte kul att se som oftas.

  2. Alexander

    Jag hoppas hoppas hoppas verkligen att han menar allvar med att agera. Det är jävligt viktigt att hockeyn som sport kan vara något inbjudande som alla kan ta del av. Därför måste man tydligt ta avstånd från liknande grejer så att man inte halkar ner i matcho-hetro-vita-gubb-sporten-träsket igen.

  3. Josef

    Alexander intressant att du även blandar in könsdebatten i denna frågan…. Så vitt jag vet så har ingen yppat något om det utan vad som är på tapeten är rasism. Bra om man håller sig till fakta och sakfråga. Blir ofta väldigt tokigt när man breddar ut problemet mer än vad det är. Tolkar ditt inlägg att du brinner för frågan vilket är bra men låt det ske i rätt forum!

  4. Clabbe

    Om spelare eller ledare som säger sådant hör inte hemma i det lag jag hejar på i alla fall.

    Om någon nu har sagt något som påstås så tycker jag att den/de skall träd fram.

    Jag hoppas att merparten av laget inte uttalat sig rasistiskt och då är de synd att flera får lida för vad ett fåtal gjort!

    Trist trist trist i alla fall 🙁

  5. Ola

    Kommentarerna bör handla om Löven och sporten och inte annat trams som Alexandra tar upp, fullkomligt ointressant.

  6. KALLE

    Hur kan börja tycka att ishockey är när man försvara en sport så ufc mma där står slår folk blodig och i sverige och ropar mer blod och i ishockey är en tuff sport har spelat ishockey och jag hatt mest av allt skellefteå aik en av sverige fulaste stad i det här landet en där alla skriver kontrat med och med skellefteå aik kommer man ut i så ska man har man inget där att göra skellefteå lokal ort i västerbotten

  7. Knapsu

    Ingen ny företeelse i Björklöven. Under div1-tiden fick minsann Kirunas spelare i matcher mot Björklöven höra att de var ”lappjävlar”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.