En sämre tisdag för Löven

En förlust i Oskarshamn trots ledning 2-0. Laget som Björklöven inte verkar ska få slå och sedan en ny ”skandal”. Det blev ingen bra tisdag för Björklöven.

Det har varit en hektisk sporttisdag. Därför får det bli ett par sena reflektioner.

Ni kan börja med att checka av så att ni har läst allt som kollega Ruuth levererat från kärnkraftverket,

Löven brände sitt drömläge (Plus)

Ingen härdsmälta utan en minnesbeta (Plus)

TV: Gör för många misstag  – Med Kalle Lundström och Wille Quist.

TV: Waltn om matchen

4 snabba efter matchen (plus)

Förlorade viktiga matchen – med liverapporten

* * *

Så vi börjar med sporten. Tyvärr såg jag inte den här matchen heller då jag var på IBK Dalen i yrkets ädla vägnar.

Björklöven tappar alltså en ledning på 2-0 till förlust på dryga 23 minuter. Det är andra gången på hela säsongen som Björklöven tappar en tvåmålsledning sista 30 minuterna.

Är det slumpen? Jag vet inte, men Björklöven har blivit är väldigt oberäkneligt lag. Är det ett defensivt starkt lag? Är det ett mentalt svagt/stark lag? Är det ett lag som är bra i tredje perioden?

Svårt att svara på dessa frågor just nu.

Vad mer?

¤ Vad vi kan konstatera är att William Quist spelade med KIm Karlsson för andra matchen i rad och gjorde mål för andra matchen i rad. Med tanke på kemin de killarna hade i fjol är jag lite förvånad att det dröjt så länge innan de parats ihop.

¤ Vi kan också konstatera att Emil Lundberg fortsätter att vara stekhet och göra mål. Han har bara 11 övermän i allsvenskan när det gäller att göra mål och snittet 0.48 per match toppas bara av John Henrion, Jesper Olofsson, Dustin Johner och Jeremy Williams. Den sistnämnde Västeråsaren snittar 0.56 vilket är bäst.

¤ Kevin Lindskoug gjorde sin femte raka match från start. Alla som tjatat, bönat och nästan bett har fått som de velat. Nu står Kevin i målet och 13 insläppta på de fem matcherna måste väl ändå ses som bra. Han fortsätter att leverera och statistiskt är han trea i serien så han håller helt klart.

¤ Näst mest speltid i laget hade Jonathan Harty med 22.14 För det som hoppades att han skulle skickas till sälla jaktmarker på grund av skadorna är känslan nu att han blir kvar.Vem spelade mest då? Stefan Andersson med 27.48 minuter.

¤ Till sist när det gäller matchandet. Björklöven spelar sina nästkommande matcher på lördag, fredag, tisdag. Jisses vad långt mellan matcherna. Det brukar ju vara ett i ett. Härnäst Västerås. Känns inte så enkelt.

* * *

Förövrigt fick jag en fråga om hur många matcher Björklöven har vunnit med fem ordinarie backar plus en junior den här säsongen tidigare.

Svaret är åtta seger av de totalt 18 matcherna Björklöven har vunnit om vi räknar i segrar efter förlängning och efter straffar. Det finns alltså inga tydliga belägg för att Björklöven skulle vara så usla med sex backar.

* * *

Vi tar och avslutar med tisdagens sena story där Björklöven anklagas för att ha riktat rasistiska glåpord mot Greg Squires.

Ska vi se humoristiskt på det så är Björklöven väldigt mycket med i kvällstidningarna just nu…men det kanske inte är något att skämta om.

Är det sant är det naturligtvis oerhört tråkigt. Nu står det ord mot ord, men jag vet inte varför Squires skulle hitta på det och i artikeln på Barometern står det att fler spelare från Oskarshamn hört sådant från Lövens bås.

Jag var ju inte där så jag är ingen förstahandskälla, men oavsett om det är snart om någon hittar på något av någon anledning så skadar det Björklöven och dess varumärke att bli förknippat med rasism på något sätt.

Jag kan inte tänka mig att den här historien är över. Vi lär höra något mer under onsdag.

7 kommentarer

  1. Ray

    Det var 3 poängare jag tänkte på och främst på bortaplan.
    Nåja, man kan se nästan vad man vill med statistik. Nu är det ju ett tag mellan matcherna så dom hinner vila sig. Sedan kommer förhoppningsvis några tillbaka.
    Tycker inte riktigt att man ger laget chansen när inte ens har 8 seniorbackar.
    Såg att Neva spelade i andra kedjan i KHK.
    Kul för honom.

  2. Per

    Stämmer rapporterna från Oskarshamn så gissar jag på att minst en av tränarna sätts på adminstrativa uppgifter resten av säsongen innan han sen får leta nytt jobb. Först boxningsmatchen för hjärnskakningsdrabbade spelare och nu föga smickrande rasistiska anklagelser under match. Inbillar mig att ingetdera passar in i Lövens välskrivna styrdokument. Otroligt tråkigt att vår kära klubb alltid ska lyckas överraska negativt.


  3. Tja, en anledning varför Squires skulle hitta på det skulle ju vara för att ”rättfärdiga” eller släta över sin utvisning efter målet och hans lagkamrater håller självklart honom om ryggen. Självklart illa om det nu skulle vara så, men oavsett om det stämmer eller inte förlorar Löven på det iom att ord står mot ord och ”Rasistattack, -skandal” osv. står redan med svarta bokstäver i media.

    Det börjar bli lite småjobbigt nu med två drev på kort tid. Suck. Är det inte skit på isen är det skit utanför, men varför blir man förvånad egentligen.

  4. John

    Med tanke på att det finns 3 domare där varav en nästan hela tiden utmed båsen så är det ju konstigt att dessa i så fall inte har hört något!!

  5. Stefan

    Squires….det var väl han som åkte ut för osportsligt uppträdande när han hånade Lövenbåset efter sitt 3-2…

  6. Alexander

    Jag hoppas och förutsätter att Löven tar det som har skett på allvar. Vill man verkligen ta tag i problemet så får Greg Squires ett samtal idag från en mycket bekymrad Grönberg som låter Squires peka ut samtliga spelare som betett orimligt. Dessa spelare får i sin tur ta sitt pick och pack och dra åt helvete. Jag hamnar hellre i division 1 än att tvingas se rasistiska spelare spela och få betalt av klubben jag älskar.

    • Ola

      Ska Greg alltså välja ut vilka som ev sagt något rasistiskt därefter ska spelarna sparkas åt helvete. Är hans ord bevis nog vad som sagts och inte?? Väx upp

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.