Linus, Patrik och lånet som inte blev av

Det blev tyst här i bloggen en stund. Umegala och annat kom i vägen.

Björklöven hade naturligtvis representation på Umegalan dom med, men vann inget pris i år.

…men det har hänt en del medan jag varit tyst.

¤ Alexander Sundström har blivit klar för danska Herkev Eagles. Från 9 November och säsongen ut. Kul för Alex att få spela hockey igen, men samtidigt Danmark är ett kliv nedåt för en spelare som gjort fyra säsonger i SHL.

– Jag tror det kan vara en bra språngbräda och öppna dörren för många alternativ, säger Sundström om det hela.

¤ Tommy Wargh spelar med Teg i helgen. Detta berättade ju Fredrik Grönberg redan för nästan en vecka sedan, men nu är det ett faktum. Det ska bli intressant att följa Wargh, först och främst i derbyt ikväll mot Vännäs.

¤ Linus Boström och Patrik Nevalainen har varit aktuella för att gå på lån till Kiruna. Något som inte blev av.

– Kiruna har hört sig för om att få låna spelare. Men just nu har vi beslutat att alla tillsvidare blir kvar i laget. Jag har haft samtal med dem men ju nu blir de kvar hos oss, säger Grönberg till kollega Johnsson.

Källor till bloggen säger dock att det hela ska ha varit lite annorlunda. Enligt dessa källor ska Björklöven velat låna ut just Patrik och Linus, varit i kontakt med Kiruna, men tillslut inte hittat nåon lösning.

Nu säger Grönberg att Kiruna kontaktade Björklöven och att han ser positivt på att klubbar kontaktar Löven i jakt på deras spelare. Jag har ingen anledning att säga att någon ljuger, men jag funderar ändå.

1. Vill Björklöven låna ut Patrik Nevalainen och Linus Boström om alla spelare är tillbaka från skador?

2. Vad säger det här om duons möjligheter att förlänga sina kontrakt efter säsongen?

Det här är inga frågor vi får några raka svar på, det kanske till och med inte är något som ska ges raka svar till media under en säsong, men det vore intressant att vara en fluga på väggen på Grönberg rum när han pratar med Waltin om spelarna.

Skulle jag själv svara på frågorna, så är nog svaren ja på fråga ett och på fråga två så säger det nog att klubben inte lär förlänga med ovan nämnda duo. Om så skulle ske. Skulle de hamna i allsvenskan även i fortsättningen? Jag är tveksam.

6 kommentarer

  1. Lillen

    Boström har ju varit jättebra i år.
    Lånar de ut honom så fallerar ju laget ännu mer.
    Eller har de någon annan på gång som jobbar mer?
    För Boström har ju verkligen slitit hårt i varje macth.

  2. MiaMariaFR

    kristoffer: Neva är en stark, lugn och grymt bra back som vågar stå upp och ta smällar på blå och även i sarj strider och har dessutom assisterat vid ett antal mål även denna säsong ( faktiskt lika många poäng på enbart 21 matcher denna säsong som på hela fjolårs säsongen) och han kommer fortsätta växa: http://www.eliteprospects.com/player.php?player=3875
    Så nej, inget utlån tack.

    Sen tycker jag det är oerhört tråkigt att det skall hackas på än den ena och än den andra spelaren efter varanda beroende på hur viner i olika sociala medier eller forum.

    Håller med Lillen: linus är en av de som krigar hårdast på matcherna över hela banan och gör bra förarbete för sina lagkamrater och det blir lätt att grovjobbarna glöms bort. Det som ofta uppmärksammas i medier eller statistik är mål, ass, vunna tekningar osv inte hur många gånger en spelare vunnit en sarjstrid, låst fast pucken i offensiv zon så nästa femma kan dra nyttan av det arbetet. Ej heller måts det på hur många gånger en spelare fått puck ur zon vid BP som Linus rätt ofta får ta rollen i.

    Så nej tack, inget utlån på Linus heller.

    • SkanstullsLövet

      Nu skulle jag iofs inte jämföra Nevalainens statistik i år med förra året, eftersom det var en katastrofalt usel säsong av honom som omöjligen kan bli sämre. Men visst, han ska ha en del cred den här säsongen för att han spottat upp sig i plus/minus. Vad gäller Boström så är den avgörande frågan vad man hade för förhoppningar på honom. Om det bara var att jobba hårt och kriga så är det en helt ok insats men om det var ett visst hopp om poängproduktion så har den ju helt uteblivit. Löven har ganska många sådana spelartyper och då kanske tanken är att istället låna ut honom och försöka få in en mer produktiv spelare i laget.

  3. Falconetti

    Det sportsliga måste komma först! Vill man låna ut en forward så borde det vara Trygg eller Lavander.

    Nevalainen spelar jag gärna på 6 backar. Byter man Neva mot Lundström så adderar man bara utvisningsminuter. Bra att Harty och Wargh snart är tillbaka i laget. Varför inte ha lite konkurrens om speltid?

    Att Grönberg petar i Boströms sätt att spela känns som dåligt investerad arbetstid. Grönberg borde hellre fundera på:

    1. Varför har vi ingen bra tekare i laget? Att oftast starta spelen utan puck kan inte hålla i längden.

    2. Hur kan WW spela Trygg som center? Han är en dålig tekare, svag med pucken och har ingen chans i spelet i egen zon.

    3. Varför spelar WW Johansson och Trygg i PP. Känslan är att andra lag toppar upp i den spelformen.

    4. Hur ska man få Hållberg att sluta ta dåliga utvisningar?

    5. Vad ska man göra med Lavander?

    • SkanstullsLövet

      Jag betvivlar att det finns någon klubb som skulle vara intresserad av Trygg eller Lavander med tanke på vad de förmodligen uppbär för lön. Nevalainen och Boström är nog mer ”utlåningsbara” i den aspekten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.