Inte som alla andra

Nej mina katter är inte som vanliga katter, dom har en hel del egenheter för sig och ibland börjar jag funder över hur dom är funtade.

Busmus är 8 år och kommer från min moster, mamma har två katter som är syskon med Busmus men från olika kullar. Hon är "dyngbeige" som min moster kallar färgen och är en blandning mellan bondkatt och norsk skogskatt. Alla katter som kommer från Busmus mamma har samma psyke och är helt underbara. Lugna, otroligt keliga och väldigt barnvänliga. När det kommer till barn så är hon helt säker, hon har blivit dragen i svansen, lyft i svansen, runt halsen, som en handväska men det enda hon gör är att kurra.

Hon är social, nästan för social. När jag har fester så är hon med på nästan alla bilder. Börjar man klappa henne får man skylla sig själv. När nån ringer på dörrn är hon först på plats för att hälsa på den som kommer och när dom far så sitter hon vid dörrn en halvtimme i hopp om att dom ska komma tillbaka. Det bästa hon vet är bullar, muffins eller sockerkaka och hon rent tigger och hugger efter det. Det spelar ingen roll vad man lägger framför henne, räkor, tonfisk, rått kött eller liknande så väljer hon ALLTID fikabröd först.

Liten Katt då, ja hon är en vanlig bondkatt köpt via blocket för 3½ år sen. Hon är ett busfrö och har sen hon var nyinflyttad ställt till med elände för mig. Hon biter av saker, river ner grejer och äter allt som kommer i hennes väg. Hon är som en get, hon äter tyg, plast, papper och hennes personliga favorit katthår. Jag får alltid vara på min vakt när jag kammar Busmus för när jag vänder bort blicken en sekund är hon där och äter upp hårtussarna jag precis kammat bort. Hon har dessutom blivit framröstad som veckans katt på aftonbladet.se när jag ladda upp ett klipp då hon gång på gång apporterar sin leksak. Hur arg jag än blir på henne så går det alltid över för hon är så himla mysig.

En jobbig sak med henne är hennes lilla mage, hon har en jättekänslig mage och så fort man ger henne nått annat än hon är van så brakar magen ihop. Hon är dessutom en hettsätare så jag har ett speciellt foder till dom som är extra stort så hon måste tugga det, annars så sväljer hon bara och sen kräks upp det. Detta är en svindyr mat som är bra för innekatter och även för just känsliga magar. Nu i sommar har hon ätit råttor och ett annat foder och jag vet ej hur hennes mage varit eftersom hon skött sina behov ute, men nu när hon kommit hem och äter den dyr maten så funkar det inte. Hon har haft rännskita i två dygn nu och jag får stup-i-kvarten springa och torka golven för hon hinner inte på lådan. Stackars bäbis och jobbigt, äckligt och tröttsamt för mig.


Etiketter:

2 kommentarer

  1. Maria

    Prova att ge kissen små mål mat, typ lammfärs,kycklingfärs i några dagar. Mosad potatis och morotspurè fungerar åxå.Btw; har du avmaska henne?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.