Väderkärring eller ej?

Jag har alltid sagt att väderkärringar bara inbillar sig, min mor är en av dom och hon säger alltid att nu blir det busväder för det känns i axeln. När jag gjorde illa mig så sa hon att nu ska du få se, du kommer känna av väderomslagen. Nej nej sa jag då, jag kommer verkligen inte bli nån väderkärring.

Men ack vad jag bedrog mig, jag känner inte av det lika mycket som andra men när det är riktigt busväder så har jag extra ont. Det är värst på hösten när dom kalla vindarna kommer och det känns som om dom går rakt in i ryggmärgen och sen på vintern är jag stel och har allmänt ondare. När det dragit in nått riktigt blåsväder så känns det i varje muskel i kroppen. Jag har dessutom en gammal innebandyskada i mitt vänstra knä och den enda gången jag känner av den är när jag gått långt eller då det är riktigt kallt eller ruggit väder.

Jag kanske oxå har drabbats av inbillningssjukan eller så är det faktiskt så att har man nån skada så kan man bli extra känslig mot väderomslag. Vad tror ni om detta? Inbillning eller ej, väderkärring eller inte?

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Nina

    Joo, nog kan man känna av busväder i kroppen. Mina höfter och ben värker som bara den på vintern. När det har varit en längre period med kallt väder, och det ska sno om till mildare väder. Då mal och värker det i mina ben som om det skulle vara en riktigt illa influensa rundt hörnet. Och jag har ingen gammal skada. Men jag mistänker att mina höfter börajar bli slitna efter altför många år med jobb på stengolv.
    I många år hadde jag ochså en annan väderlek. När jag var liten fick jag en kopp kokhett kaffe över handen. Hadde tur och fick inget ärr, men dom nästa sisådär 20 år, blev jag rödflammig på handen när det skulle bli busväder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.