Morotskakemuffins med fluff


Svingoda blev dom

 


 

Mjuka morotsmuffins, cirka 12 stycken

3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 dl olja
3 dl rårivna morötter

 

Frosting/glasyr:
100 gram philadelphia-ost
75 gram smör
2-3 dl florsocker
1 ½ tsk vaniljsocker

 

+ saften från en citron


 

Vispa ägg och socker pösigt. Riv morötterna och blanda med oljan. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i ägg-socker-smeten. Blanda ner morötterna och oljan. Lägg ut muffinsformar i papper i muffinsplåten. Fyll varje form till max 2/3. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 15 minuter. Prova med en provsticka därefter om muffinsen är torr. Låt muffinsarna svalna. Vispa ihop frostingen till en jämn smet, smaka av hur mycket vaniljsocker du vill ha. Spritsa ut rosor på avsvalnade muffins. Det går utmärkt att frysa in både muffins och frosting.


 



Etiketter:

3 kommentarer

  1. Lena

    Hej!

    Måste säga att dom här muffinsarna blev helt otroligt saftiga!
    Folk vill ha receptet och såklart delar jag med mig av ditt toppenrecept!

    Tack och kram från Lena

  2. märta

    även jag måste kommentera och säga att de här muffinsarna är SKITGODA!!! 😀 kan inte få nog, de är farligt goda. tänkte baka dom imorgon!

    tack för att du har publicerat detta underbara recept 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.