Är i en svacka

Som dom flesta vet så har jag sovit pissigt i flera veckor nu, vissa nätter är sämre än andra. Ryggen har skött sig fint fram till för en vecka sen då den började krångla med mig. Sömnbristen gör ju att jag får ondare och kroppen försöker säga ifrån på alla sätt och vis att den behöver sova.


Det började med huvudvärk och sen kom näsblodet, nu är ryggkramperna igång för full och släpper dom inte under helgen så kommer jag måsta åka in på sjukan. Jag har verkligen överjävliga krampar just nu, i sidan där jag brukar få kramperna och runt bröstkorgen. Det blir sånt tryck när detta sker och jag får rent svårt att andas.

När man har ett främmande föremål (i mitt fall 2 långa stag och 7 skruvar) i kroppen så försöker den skydda det området. När jag får ont, halkar till, eller ja allt som kan tänkas hända med ryggen så drar (krampar) musklerna ihop runt stagen. När muskler krampar så drar dom åt runt revbenen och stramar åt över lungorna och det gör att det blir svårt att andas. När jag är sjuk och hostar mycket så drar musklerna ihop varje gång jag hostar och gör man det flera gånger i timmen i en veckas tid är det inte ovanligt att man knäcker ett revben eller två. Så länge jag sitter lite bakåtlutad eller ligger så känns det hyffsat, men så fort jag är uppe och rör mig hugger det som fasiken.r

Nu har jag tjurat länge så som bonus har jag fått en kraftig inflammation i axlar och nacke så jag har verkligen ont i hela ryggen. Jag är uttmattad kroppsligt och knoppsligt och jag vill helst bara dra täcket över huvudet och försvinna. Jag ligger under två täcken och fryser som bara den, borde kanske leta fram värmedynan. Jag är så glad att det är helg så jag får vila ut och jag hoppas jag får sova ut ordentligt.

Jag har haft många svackor under mina år som ryggskadad och dom har alltid känts tung och fått mig att vilja ge upp, men jag vet att det vänder. Har jag inte dött av värken hittills så kommer jag inte dö denna gång heller. Jag vet att det lättar när sömnen kommer igång och jag får ner värken i ryggen. Nu är det bara frågan om jag klarar det själv eller om jag behöver hjälp (sjukan) att bryta kramperna.

Nu har jag gnällt färdigt för denna gång, känns redan lite bättre

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.