Mysig lördag

Som ni sett på bilderna nedanför så har vi varit på en liten utflykt idag tillsammans med vår vän Elin. Vi började hos Glassbonden i Västra Selet och gud se vackert det var där. Utsikten över vattnet, djur och natur bjöds det på i massor. Dom hade många goda sorter att välja mellan och tillslut bestämde jag mig för mango, viol och päron/västerbottensost. Skeptisk mot sistnämda blev jag ändå glatt överraskad, den var faktiskt helt okey med sin tydliga smak av osten och päronet. Jag orkade dock bara hälften av glassen för det var stora kulor och mastig gräddglass, men smarrigt var det. Så efter glass och kaffe tog vi en prommis ner till hängbron och hängde där en stund innan vi rulla vidare.


Vi styrde kosan mot Bjurholm och Älgen hus. När vi kom dit så fick vi först se ett bildspel, sen vart vi guidad i museet. När den "teoretiska" delen var över så fick vi först gå in och klappa dom små kalvarna. 3 stycken hade dom och söt som socker måste jag säga att dessa små krabater var. Höga rangliga ben, röd/brun päls, nyfiken uppsyn och bara jättegulliga.

Sen fick vi gå in till tjurarna och störst av dom alla var Isak och han var bara ett par år. Snäll som bara den och vi fick klappa och småbarnen fick sitta på honom. Över 190 cm i mankhöjd var och kändes verkligen enorm. Vilken ståtligt djur, vilken upplevelse det var att få kommer dom så nära. Annars är det ju bara döa älgar i slakthuset man sett så detta var riktigt skoj.

Vi avslutade med en smarrigt älggryta innan vi åkte hem. Jag kan verkligen rekommendera dessa två ställen, har ni inte vart där så åk dit 😀 Nu ska jag bädda ner mig för hurrven har jag och trött som bara den är jag. Tack söta Elin för en trevlig utflykt

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.