Akut Lumbago

 
Detta är mest troligt vad jag är drabbad av och detta har jag haft sen i början av sommarn. Jag är ju så van smärta och kan bita ihop hyffsat bra men efter 5 månader så kroknade jag helt. Tänk om dom (läs min läkare) lyssnat på mig redan från början, då hade jag sluppit gå så länge med detta. Då hade jag kunnat få behandling tidigare och mest troligt sluppit dagarna på sjukhuset.
 
Akut  Lumbago eller akut ryggskott kallas det när man plötsligt eller gradvis får ont i ländryggen. Det gör mer ont vid vissa rörelser, till exempel när man försöker vrida sig eller böja sig framåt. Det är bra om du rör på dig även om du har besvär. Det påskyndar läkningen. Kontakta din vårdcentral om du inte blir bättre efter ett par veckor.

Ryggskott innebär att man får snabbt eller smygande smärtor i ländryggen, som sitter längst ner på ryggen. Det kan kan ibland bero på diskbråck, kotförskjutning eller hoptryckta eller slitna diskar, men oftast hittar man ingen orsak. Åtta av tio personer får ont i ryggen någon gång. Ryggbesvär är ungefär lika vanligt i alla åldrar, till och med hos barn och tonåringar.

Symtom på ryggskott

Ryggskott är vanligast i nedre delen av ryggen, ländryggen. Värken kan komma plötsligt med smärtor från muskler, kotleder, diskar och ledband. Ibland strålar värken ned över skinkor och höfter och kallas då ischias. Ryggen låser sig. Du kan känna dig bensvag och få nedsatt känsel i nedre delen av kroppen. I början får man mer ont av alla rörelser. Vartefter det blir bättre är det bara vissa rörelser som gör ont, till exempel att stå framåtböjd, sitta eller vrida sig

 
 
 


Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.