Kantarellsoppa med baconströssel

300 gram kantareller
50 gram smör
1 st vitlöksklyfta
3 st shalottenlökar
1 dl vetemjöl
2 dl torrt vitt vin
1 liter kokhett vatten
2 st höns-eller kycklingbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
0,5 tsk salt, smaka av!
2 krm vitpeppar, smaka av!
3 dl vispgrädde
 
1. Rensa svampen. Ta undan några små fina svampar att använda som dekoration. Skär resten i småbitar.    
2. Skala och hacka lök och vitlök fint.    
3. Smält smöret och fräs (bryn inte!) lök och svamp tills vätskan nästan kokat in.    
4. Strö över mjölet och rör om.    
5. Häll på vin och vatten (gärna kokhett) och smula i buljongtärningarna/fonden.    
6. Låt småputtra ca 15 minuter under lock.    
7. Mixa svamp och lök med en stavmixer, inte alltför fint. Rör ut mixet i soppan och tillsätt grädden. Koka upp och smaka av.    
8. Bryn de små fina kantarellerna i smör och strö ut dem över soppan, gärna direkt på tallrikarna.    
9. Servera gärna små bitar knaperstekt bacon och persilja
 
 
 
 
 


Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.