Ge bort en get i julklapp

Jag vill tipsa er om en bra julklapp till dom som har allt, till dom ni inte vet vad ni ska köpa. På hemsidan http://gladjeshoppen.se kan man köpa lite olika saker, man kan skänka en ögonoperation, skolavgift, toalett, plantera ett träd och en del annat. Jag har köpt en get och så här står det om den:


Hur kommer getterna fram?  IMs arbete i Zimbabwe handlar till stor del om att göra livet bättre och tryggare för de föräldralösa barnen. Vi arbetar ute i byarna med lokala byorganisationer, s.k. Child Environment Committees.  Det är organisationer som IM har varit med att bygga upp och utveckla. Fler och fler av dem står idag på egna ben och är samarbetspartners till IM. De känner sina byar väl och människorna som bor där.

Var köper IM getterna?  När vi köper in getterna samarbetar vi med de lokala byorganisationerna. Vi väljer ut gethonor, som då kan få killingar och gruppen av getter kan växa från år till år. Så kan de föräldralösa barnen snabbare få en inkomst som get-ägare, när de kan sälja vidare killingarna. De köper vi in från uppfödare och bönder i närområdet till de byar där vi arbetar. Då blir det inga onödiga transporter. Vi stämmer av att getterna är friska och kommer överens om ett rimligt pris.

Hur bestäms vem som får en get?  Den lokala byorganisationen väljer ut vilka barn som behöver en get och ser till att de får den.  De utgår från samma kriterier som gäller för barn som ingår i IMs skolavgiftsprogram. Det betyder att stödet går till föräldralösa barn. Det går till barn som har mist båda sina föräldrar i hiv eller aids, och som bor utan vuxna eller med vuxna som har mycket låg eller ingen stabil inkomst alls.

En bra julklapp enligt mig

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.