Bjästa! Jag är så arg att jag skakar!

Morr, spott och fräs! Jag är så arg just nu! Har precis tittat på Uppdrag granskning på SVT Play och detta upprör mig som tusan. För er som missat det handlade det om Linnea från Bjästa som blev våldtagen för ett år sen. Att få höra vuxna människor, lärare, präster och ungdomar prata om detta gör mig så förbannad. Ungdomar vet man ju hur dom kan prata och förstora upp saker men att kunna skiva på internet att dom hoppas hon dör, att dom önskar att hon skulle på våldtagen på riktigt. Majoriteten håller på pojken och dom tror att han är oskyldig trots att han har erkänt (fast han drog tillbaka det sen) det finns DNA-bevis och har är fälld för två våldtäkter nu.

Att ungdomar kan vara så uppe i det blå och jag vill bara ge dom en smäll och säga åt dom att växa upp. Om nu detta inte skulle vara sant så har dom ändå ingen rätt att säga sånna saker som framkom i programmet. Jag blir rädd när jag hör hur dagens ungdom kan vara så elak och obrydd över en sån pass allvarlig sak. Detta är ju bara barn, jag fattar det inte.

När vi sen kommer till prästen, hur kan man får jobba med det när man är som den här mannen. Jag förstår det inte! Dom vuxna måste ju agera, vare sig det är sant eller inte. Förstår dom inte vilka signaler dom sänder ut till den yngre generationen runt dom. Klart som tusan att ungdomarna beter sig som dom gör när dom vuxna inte är bättre föredömen, dom måste ju leva i en helt annan bubbla i Bjästa. Jag blir så arg så arg! Ingen tar ansvar, det är så lätt att sitta och säga/skriva saker när man är anonym. Det är ingen som vill visa sina ansikten trots att dom är så säker på sin sak. Våga stå för det ni säger och visa er. Dom säger ju emot sig själv hela tiden och dom har inga vettiga svar på dom frågor som dom får. Läste idag att dom har nu samlat till krismöten i Bjästa efter att programmet visats. När press kommer från övriga landet och dom vet att folk har ögonen på dom via nyheter på tv och i tidningar så då gör det helt plötsligt viktigt att göra nått åt det. To little to late!

Jag måste sluta nu innan jag börjar sväva iväg i min ilska. Har ni missat Uppdrag granskning så kolla då in det här: http://svtplay.se/v/1939668/uppdrag_granskning/del_9_av_22 Jag är såååå arg, så jävla arg!

Nån fler än jag som är arg?

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.