Fjortisar

Idag när jag stod och vänta på Nina så ser jag ett gäng hubba bubba brudar som står och hänger utanför max. Dom gapar och skriker och är allmänt störiga. Är det nån som tittar på dom så skriker dom rakt ut – Vad glor du på! Sen kommer ett gäng fjortisgrabbar och tycks va så jävla coola. En av grabbarna hoppar upp på en bänk och skriker rakt ut – Fan kolla vad jag har och drar fram ett paket cigg. Är det nån som vill ha en skriker han sen. Då börjar hubba bubba brudarna skrika ännu högre och flockas runt honom som flugor kring dynga.

Där står dom nu hela högen och drar munbloss och spottar om vart annat. Dom gapar och skriker och grabbarna står och muckar med en av a-lagarna som gick förbi. Dom skriker åt honom och retar upp honom. Dom säger elaka saker och sprätter fimparna mot han när han kommer för nära. Vart är respekten idag? När en annan gick grundskolan så höll man sig undan dom äldre eleverna, man tryckte upp sig mot väggen för att dom skulle kunna passera. Man var livrädd dom samtidigt som man såg upp till dom. Samma sak med lärarna, man tordes inte käfta emot och man skötte sig så gott det gick. Men idag så står snorisarna och skriker allt möjligt fult till alla möjliga människor.

Alla har vi varit fjortisar och jag har skrikit mn beskärda del, det kan mamma intyga. Men jag var aldrig så gapig mot andra. Jag stog inte och skrek på stan eller flamsa runt som dom gjorde. Jag tog tyvärr ut allt på mina föräldrar, dom fick stå ut med en hel del och jag banade vägen bra för mina yngre bröder. Men det blev ju tack och lov människa av mig oxå. Mamma och pappa har trots min "fjortis tid" uppfostrat mig väl och utan dom vore jag ju ingenting.

Är respekten helt borta? Är det kört för dagens ungdom eller finns det hopp om livet?

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Zorro

    Hej, kan inte låta bli att kommentera,
    undrar vart samhället är på väg då inte föräldrarna kan ta hand om barnen för visst är det föräldrarnas ansvar ???
    Har sett många gånger ungarna som du beskriver i aktion, skulle bra gärna vilja ta ett samtal med föräldrarna, om dom nu har nåra…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.