Stiliga poliser & ouppfostrade snorisar

Idag när jag gick till ica för att handla så stod det ett gäng fjortisar utanför affärn och levde rövare. Dom levde om, gapade och skrek åt alla som gick förbi och skulle in och handla. Fula oförskämda ord haglade mot handlarna och kidsen tycke att dom var så jäkla tuffa och balla. Det var en äldre kille som levde om mest och han gick i gymnasiet (han hade på sig en jacka som det stod gymnasiets namn på) dom andra pojkarna och flickorna såg ut att gå högstadiet. Well well jag skynda mig in på affärn för att göra bort handlingen. Var väl intee en kvart kanske och när jag står i kassan så höra jag en av dom anställda säga i telefonen att nu är polisen här. Dom hade varit inne på affärn och levt rövare innan.

När jag kommer ut ur affärn så möts jag av ett gäng snorisar som inte är lika kaxig längre. Två polisbilar och en civilbil var på plats och poliserna står och pratar med dom en och en. Flickorna står och fnittrar på sidan om med mobilerna i högsta hugg, man ser sms-fingarna smattra fort som tusan på tangenterna. Grabbarna som står och pratar med poliserna ser nu ut som rädda små barn. Ena pojken grinar när polisen tar hans leg och ringer in till stationen. Vet inte om nån fick åka med för jag gick därifrån så snabbt jag kunde. Jag är så less på snorisar som tror att dom får bete sig hur som hels. Fjortisar är bland det värsta jag vet.

Pratade med min mamma om detta och jag har aldrig varit nån sån fjortis som stått och skrikit på stan och ropat glåpord efter människor. Jag har alltid haft respekt för dom äldre och jag kan uppföra mig när jag är bland folk. Men sen har även jag givetvis varit ung och tyckt att allt är orättvist men det är mamma och pappa som fått tagit det. Mot andra har jag alltid skött mig och större delen av min uppväxt var jag lugn. Jag hade en kort med intensiv period där jag revoltera mot föräldrarna och då tog jag igen ALLT på den tiden.

Jag är en person som säger vad jag tycker och jag kan gå fram till ett gäng snorisar och säga åt dom att växa upp. En gång då jag brann av ordentligt var på bussen hem från stan. Bussen var full och det kom in ett gäng äldre människor (65-75 år) jag reste mig genast och erbjöd en dam min plats. Hon blev glad och tackade, det var inte varje dag det händer sa hon för dagens ungdom är inte som förr. Sen kommer det in en till äldre dam och hon är liten, skakig och skör. Hon ser sig om och snorisarna som satt där jag stod titta bara ner i golvet när damen titta på dom. Då blev jag har och sa att tjejen att ställa sig upp så damen fick sitta. Tjejen var skitsur på mig och sov men den gamla damen tog min hand och tackade så mycket.

Vart har respekten tagit vägen? Tycker ni som jag så tryck på gilla-knappen

 
Nu läste jag precis på VK att det ligger mer bakom detta än stöket på affärn. Nån på skolan har tydligen blivit misshandlad.
Etiketter:

4 kommentarer

  1. litentanta

    Är gammal Mariehemsbo själv och är fundersam över all röra som har blivit där, jag bodde ju i de då nya husen och visst fanns det problem även då, men inte allt det här bråkandet…
    (blev kanske årets understatement då det är betydligt värre saker än bara bråk som sker…)

    Respekten är VÄCK, åt alla håll och kanter, för vi ”vuxna” är nog inte heller guds bästa barn, och jag önskar att vi kunde vrida tillbaka allt ett hack 🙁
    (skäms lite när du skriver att du reste dig upp, själv är jag en sån som helst sitter men jag kan väl skylla på ohälsa och vingel)

    God helg på sig! =)

  2. !!!

    härom veckan fick jag elaka blickar av en 40-50årig kvinna som stod bredvid mig i bussen, hon frågade inte om hon kunde få sitta utan sa mer eller mindre att jag skulle flytta på mig. är 20 år och har opererat foten för 6 månader sedan. har fortfarande väldigt ont och var nyligen hos doktorn som sa att jag har en inflammation och att jag måste operera mig igen.

  3. Lotta Engman

    Svar till !!! (2010-12-03 14:45)
    Hejsan, nu är det givetvis upp till var och en om man ska flytta på sig. Har man själv en skada så ska man ju givetvis få sitta. Jag bröt ryggen för 2½ år sen och vissa dagar är sämre än andra och har jag riktigt riktigt ont så sitter jag oxå. Men försöker när jag kan ge min plats till bättre behövande. Tycker dock att är man ung och frisk som en nötkärna så ska man resa på sig när det kommer en äldre som behöver sitta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.