Hemma från akuten

Ja min fredagskväll som skulle bli lugn och skön blev inte riktigt så. Efter att ha försökt vila bort smärtan i tre timmar och sen legat i ett varmt bad 30 minuter insåg jag att detta inte skulle gå över så jag ringde sjukvårdsupplysningen. Frågade om dom hade nå tips på vad man kunde göra för att underlätta smärtan. Han tyckte då att jag genast skulle ringa en ambulans för bröstsmärtor måste alltid kollas upp. Jag ringde då till mamma och hon hoppa in i bilen och kom till stan. På vägen in plockade ghon upp pappsen så båda två kom. Vi åkte till akuten och där fick jag först gå genom den där slussen somk dom har, där dom skriver upp besvären, kollar feber, blodtryck och sånna saker.

Dom tog genast ett EKG på mig och det visade precis som jag trodde att mitt ♥ var bra, det slog lite snabbt och jag hade hög puls men annars var det bra. Jag hade lite feber och förhöjd sänka oxå. Efter det fick vi vänta länge innan jag fick träffa en läkare. När hon väl kom så klämde och kände hon, lyssnade på lungor och hjärta. Jag fick två starka piller som jag blev lite på pikalurven av och sen vart jag skickad på röntgen, dom skulle kolla upp mina lungor. Ännu mer väntan men tillslut fick jag träffa läkaren igen. Hon sa att jag mycket troligt hade knäckt ett revben och att bröstsmärtorna kom från förkylningen och hostan. Jag har ju varit dålig i tre veckor nu och jag har hostat precis lika länge. Hostat så ett revben kan ha gått av och så att jag kan har fått låsningar i bröstryggen som i sin tur strålar ut mot bröstbenet.

Fick med mig några av dom där pikalurven-pillerna hem och ska kontakta min läkare på vårdcentralen på måndag om ny medicin. Hon sa oxå åt mig att jag ska försöka sova sittandes, dels för att underlätta hostan men mest för att avlastning av bröstben och revben som man annars lätt trycker på när man som jag ligger på sidan eller mage och sover. Ska försöka sova lite nu medans pillerna fortfarande håller mig lite mer avslappnad. Återkommer imorrn om hur natten har varit och hur det känns imorrn.

Hoppas verkligen att det släpper! Jag skulle behöva ner i poolen på terapibadet där det är varmt i vattnet, kanske att låsningarna släpper då. Har ju inte tid hos min sjukgymnast förrän den 13 december, hon har ingen tidigare tid tyvärr. En stort tack till mammsen och pappsen, det är ju så typiskt att det här ska hända precis som jag skrivit om det på bloggen tidigare idag. Ni är iaf bäst 🙂

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.