Ärlighet

Jag brukar oftast vara en person som säger rakt ut vad jag tycker och tänker. Varför knussla med saker och ting, det är väl bättre att säga som det är. Sen finns det givetvis undantag och var sak har ju sin tid och plats. Det är ju så svårt oxå att veta hur mycket man törs säga och hur ärlig man törs vara utan att det blir för mycket. Med bästa vänner är det en sak, där säger man vad man tycker och många av mina vänner är verkligen brutalt ärlig. Även om sanningen kan svisa ibland så är det uppfriskande med sån ärligehet.

Men sen kommer det till bekanta, vänner som man inte känt så länge eller känner så bra. Dom man inte umgås med lika mycket och dom man kanske inte släppt in på livet helt. Hur ärlig törs man vara med dom. Jag har nån/några i min närhet som jag umgås med. Det finns vissa saker som är så självklara men som peronen/personerna blundar för, saker som jag bara vill få dom att förstå. Men samtidigt vill jag inte lägga mig i för mycket eller påverka dom/den på nått sätt och vis. Vissa saker är ju bättre att man får komma på själv medans andra kan man behöva en puff för att komma vidare. Vissa saker har man inte med att göra och det kan bli värre medans andra gånger kan det bli bra och man faktiskt hjälper.

Det är så svårt att veta vart gränsen går då den ligger på så olika ställen med olika personer och i olika situationer. Ibland måste man kliva över den gränsen men när? Det är svårt det här eller är det bara jag som tycker det?

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.