Om du verkligen kände mig

If you really knew me heter ett program som visas på MTV och i brist på annat på tv så kikade jag på det. Gisses vad jag grät, så bra det här var och jag skulle önska att detta infördes och var obligatorisk på skolorna. Så här står det på wikipedia om programmet:

If you really knew me är en amerikansk reality-TV-serie som för närvarande visas MTV och som fokuserar subkulturen och dom olika grupperna i gymnasieskolor. Studenter från varje "grupp" deltar i Challenge Day, som är ett program som syftar till att fördelningen av stereotyper och förena studerande i skolor. Challenge Day får studenter från alla samhällsskikt samlas i ett rum. varje elev är tilldelad en grupp där de måste avslöja något personligt om sig själva. Det är på denna punkt där varje elev börjar sin dialog med orden "Om du verkligen kände mig " Målet med Challenge Day är att visa eleverna möjligheten att kärlek och anslutning genom firandet av mångfald, sanning och fulla uttryck

Det här programmet visar hur mycket alla egentligen har gemensamt och dom fick utföra olika övningar där dom fick se hur lika dom kan vara. Det spelar ingen roll om du är rik eller fattigt, tönt eller sportfåne, vit eller svart, dom har mer gemensamt än dom trodde. Det kom fram att dom mobbade hade haft självmordstankar och varit riktigt deppa p.g.a all mobbning som dom "populära" utsatt dom för. Samtidigt som dom populära berättade hur trasiga dom var på insidan och den "coola" fasaden dom höll uppe var för att dom trodde det förväntades av dom.

Några av dom fattiga var utfrysta men hade en kärleksfull familj mendans dom populära och rika med många vänner kämpade för att få nån som helst uppmärksamhet från sin familj. Vi är nog mer lik än vad vi tror och dessa övningar gjorde under för dessa ungdommar. Detta är nått dom borde inför i alla skolor överallt. Mobbning är ett sånt pass stort problem i skolorna, ja även på arbetsplatser och i det vuxna livet.

Här har ni en länk till hemsidan om ni vill se mera  Challenge Day


Försökte mig på en bild, hoppas den duger


Vad tror ni om detta?

 

 

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Björn Hultman

    Ja, en mobbare har ju själva problem med både självkänsla och kanske familjeproblem. Varje år är det en hel del unga som tar sina liv dels pga långvarig mobbning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.