Västerbottensoliver

Jag har aldrig gillat oliver men när jag för ett par helger sen smakade Marias västerbottensoliver så vart jag fast. Tycker fortfarande inte om oliver men i den kombinationen var det så jävla gott. Jag tänker därför dela med mig av detta underbara recept. Passar bra som plockmat, snacks till fredagsmyset, till picknicken. Här har ni det, prova och njut av denna lilla smarriga heta olivpuff med västerbottensost.

1 burk gröna oliver med chilifyllning
2½ dl riven västerbottenost
2 msk osaltad mjukt smör
1½ dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
3 krm kajennpeppar

Sätt ugnen på 200C.
Ta en liten burk oliver med chili, ca 24 st, sila av spadet och lägg oliverna att rinna av på ett hushållspapper. Rör ihop riven västerbottenost med osaltat mjukt smör. Blanda sedan ner vetemjöl, kallt vatten och kajennpeppar och blanda väl till en jämn deg. Klicka ut degen på skärbrädan / arbetsbänken, 24 klickar, och lägg på en oliv. Förslut degen runt oliverna. Använd ev lite vatten på fingrarna för att hjälpa degen att fästa bättre. Lägg över oliverna på en bakpappersförsedd ugnsplåt och grädda på mellersta falsen i ca 15 minuter, eller tills de fått fin färg.


Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.