Macadamiakakor med vit choklad

2 dl socker
200 gram smör
2 msk sirap
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl hackade macadamianötter – helst salta och rostade
50 gram hackad vit choklad
 
Rör ihop socker, sirap och smör poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljen och tillsätt. Hacka nötter och vit choklad för hand och tillsätt.
 
Klicka ut glest på plåten (bakplåtspapper) för de flyter ut lite. grädda i 175 grader. Håll koll på dem i ugnen, det tog mellan 5- 8 minuter innan de var klara. De ska bli svagt bruna i kanterna. Låt dem ligga bara en liten stund och flytta sedan försiktigt över dem på galler för att svalna.


Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.