Spenatsoppa med ägg

2 paket (à 250 g) djupfryst hel bladspenat   
1 gul lök    
1 msk flytande margarin    
2 msk vetemjöl    
12 dl vatten    
2 grönsaksbuljongtärningar    
1 dl matlagningsgrädde    
1 tsk salt    
1 krm peppar    
1 krm riven muskot    
4 ägg
 
Halvtina spenaten och grovhacka den. Skala och finhacka löken. Fräs spenat och lök i flytande margarin några minuter. Pudra överk vetemjöl och häll på vatten. Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka ca 10 minuter under lock. Rör i grädden i soppan och smaka av med salt, peppar och gärna riven muskot.    
 
Hårdkoka äggen. Skala och skär äggen i halvor eller klyftor.    
 
Servera soppan med ägg, bröd och rökt skinka.
 
 
Billigt, enkelt och jättegott


Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.