Överklaga beslut

Försäkringskassan har ju alltså sagt att jag inte längre får vara sjukskriven, att min diagnos inte ska vara nått problem. Att jag ska vara fullt arbetsför trots dom kvarstående besvär jag har. Ingen skulle vara mer glad än jag om detta var sant och om jag skulle klara gå tillbaka på heltid, men om det inte funkar då?

Hur och vart vänder man sig för att få info om hur man gör en överklagan mot försäkringskassans beslut? Är det ens lönt att försöka? Kostar det något att överklaga? Nån som läser min blogg som vet hur man gör? Som kanske sitter i samma sits som jag gör? Tacksam för all hjälp jag kan få.

Etiketter:

4 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Du ska överklaga till Länsrätten. På Försäkringskassans hemsida borde det finnas anvisningar hur du överklagar deras beslut och vilka uppgifter du måste ha med. Googla! Det finns mallar och chattar. Kram

  2. A-K

    Hej !
    Självklart ska du överklaga. Säger som föregående att googla. Det finns massor. Men räkna med att det tar tid. Önskar dig lycka till. Men kämpa !!!

  3. anybody

    Självklart ska du överklaga! 38% av alla sjukförsäkringsärenden får rätt i länsrätten .. uppdelat över landet. I vissa länsrätter är siffran högre, i andra lägre.

    Du överklagar beslutet till Länsrätten via Försäkringskassan genom att skriva varför du anser att beslutet är felaktigt och bifogar kopior på läkarutlåtanden och liknande som styrker det du säger. Begär också att det gamla beslutet gällande nuvarande sjukskrivning ska kvarstå .. (det kallas inhibition) .. till Länsrätten avgjort ärendet.

    Om du begär hjälp från en jurist eller advokat blir det dyrt, men skriver du själv så kostar det bara besväret.

    Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.