Ringde polisen

Ikväll när vi skulle ta bussen hem från Vasaplan (varit hos Slavi och Olga på middag) så såg vi ett gäng ungdomar som for runt och levde rövare. En av killarna (han såg minderårig ut) var så berusad att han själv inte kunde stå på benen. Hans ben var som gummi och han slängde och for överallt. Hans polare drog runt med honom och försökte väl hålla honom på benen. Denna pojke såg inte ut att må bra och han kunde uppenbarligen inte ta hand om sig själv.
 
Dom satte sig i en busskur och där började han slåss med en av flickorna och pojkarna i gänget fick trycka ner honom i backen för att han skulle va lugn, samtidigt som dom stod och skratta åt honom. Pojken visste alltså inte vart han var eller med vilka, han slog mot sin bästa kompis (den andre presenterade sig så) och gör man det är det inte bra.
 
Jag, André, Olga och Slavi såg detta och kände att det här kommer inte gå nå bra så vi (läs jag) ringde polisen. Just innan dom kom fram så kom ett gäng äldre grabbar ut från puben bredvid och hade sett det vi såg. Dom särade på pojkarna och tog den fulla killen mot oss, ifrån dom andra. Jag gick och sa till dom att vi har ringt efter hjälp och att dom är på väg. Bra sa killarna, vi tänkte göra detsamma. Polisen kom och dom behövde bara titta på honom för att se hur det var ställt och bara på nån minut satt han i polisbilen på väg därifrån.
 
Nu kom han "bästa kompis" fram till mig och tjaffsa om att vi ringt polisen. Han behöver ju bara sova, jag tar hand om honom. Jag sa då att han verka göra ett superfint jobb hittills och då började han mala igen. Då var jag ett fetto som inte visste nått, jag skulle gå hem och banta och bry mig om mitt eget liv. Låt dom unga festa och ha roligt! Jo för det där såg ju jätteroligt ut. Jag sa åt honom att växa upp och att han kommer göra likadant när han är äldre, klokare och se nån i samma situation. Sen gick vi därifrån och in på kiosken för att vänta ut dom, gänget skulle nämligen med den bussen vi hade tänkt åka. Vi väntade dock tills dom hade åkt och tog nästa istället, kändes lugnare så då dom var upprörda.
 
Vad skulle ni ha gjort i denna sits?? Skulle ni gjort som jag eller bara gått därifrån?


Etiketter:

3 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Bra gjort, Lotta! Jag skulle också ha ringt polisen. Har gjort det ett par gånger i liknande situationer. Om kompisarna var lika berusade, är de inte till någon hjälp. Att du blev ’utskälld’ berodde säkert på att han var skamsen och generad över att festen gått över styr. I morgon, när han nyktrat till, får vi hoppas att han tänker om.
    Ha en bra helg. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.