Helstekt karré med potatis och grönsaker i ugn

Jag fick tips av min sjukgymnast hur jag skulle kunna tillaga en stor bit karré. Jag gjorde en kryddblandning av chili, grillkrydda, persillada, färsk hackad vitlök, sweet chili thaisås och lite annat smått och gott som jag smorsla in karrén med. Sen la jag den i en form och satte in den i ugnen på 50 grader över natten som man gör med en tjälknöl. Kokade på morgonen upp vatten med buljong som köttet fick ligga i ett par timmar innan det var klart.


Kallskuret serverat med färskpotatis som jag skar i klyftor, wokgrönsaker, rödlök, balsamvinäger, lite olja, salt, rosmarin, persillada och peppar som fått rostats i ugn och tzatziki. Riktigt gott blev det och nu har jag frysen full med färdigskivat kött.



Etiketter:

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.