Umeå smärtmottagning

För ett år sen träffade jag en man som förändrade mitt liv, han heter Anders Bergström och jobbar på Umeå smärtmottagning som sjukgymnast. Jag har sen olyckan haft en sjukgymnast på vårdcentralen som gjorde så gott hon kunde men inget hjälpte och det var svårt att få tider hos henne. Jag fick tips av min vän Lindas mamma om dessa grabbar och jag tänkte att jag har väl inget att förlora. Hade inte så stora förhoppningar då både jag och sjukgymnasten jag hade tidigare gett upp hoppet om att hitta nån smärtlindring.

Första mötet med Anders förändrade mig. Aldrig nånsin har jag mött nån som är så glad i sitt jobb och verkligen brinner för det han gör. Jag fick snabbt ett förtroende för honom och efter ett par besök så var hoppet tänt på nytt. Att få tillbaka hoppet kändes som en seger i sig och jag hade hälften vunnit.

Behandlingen i sig (laser) fungerade oxå. Det är ingen mirakelkur och den sitter kanske inte i lika länge som man önskat, var sak har sin tid. Min rygg är så pass knas att jag tror detta kommer dröja innan det blir en permanet förbättring. Dock ser jag stora skillnader i återhämtningsprocessen när jag får ett bakslag. Innan jag började gå regelbundet hos dom så kunde det tar flera månader innan jag var på benen igen, nu tar det kanske ett par veckor på sin höjd. Sen är han väldigt personlig, han lägger saker på minne och det är ju ett tecken på att han faktiskt lyssnar på det man säger.

Umeå smärtmottagning är knutna till landstinget och man betalar för valigt sjukgymnastbesök på Citymottagningen, men du behöver inte byta vårdcentral. Man behöver ingen remiss för att få komma dit, du ringer själv och bokar tid. Här kan ni läsa om dom och deras behandlingar http://www.uft.nu/

Anders Bergström sjukgymnast och lekfarbror

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.