Nytt till kräken

När det gäller mat till mina katter så har jag två problem. Ena katten hetsäter, äter för lite och kräks upp maten medans den andra lätt får hårbollar och äter för mycket. Busmus är dessutom understimulerad och det är säkert en av anledningarna hot biter bort pälsen från svansen.

Så jag behöver alltså stimulera båda katterna, den ena behöver ett foder som är snällt för magen och större kulor som gör att hon måste tugga fodret. Den andra behöver ett foder som innehåller en enzym som hjälper till att minska hårbollar. Så jag har två foder som jag blandar så dom får i sig både och, sen får dom blötmat några gånger i veckan oxå. Tonfisk får dom när det finns och när jag jag fisk så får dom en bit kokad torsk.

Idag fick jag skjuts på djuraffärn så jag kunde köpa sand (2x10liter) och kattmat (2x5kg) och när jag gick runt i Djurmagasinets nya lokal på Mariedal så fick jag syn på en pryl som jag tror kommer hjälpa mig ordentligt. Så här står det om den:

Matlabyrinten är perfekt för dig med en katt som behöver gå ner i vikt, hetsäter eller behöver aktivering i vardagen.  Matlabyrinten ställs in i olika svårighetsgrader, allt för att utmana din katt. Katten flyttar mat eller godis i en labyrint genom att krafsa på det genom sidoöppningarna tills det sjunker ned till matskålen. Genom att katten får arbeta för sin mat kan matlabyrinten vara ett värdefullt redskap för att hjälpa till med hetsätande eller problemvikt.  Längst ner på plattan finns Accu-Pressure mattan som ger punktmassage på tassarna.  Detta är en jättepopulär produkt hos både katter och kattägare! Vi rekommenderar den varmt!  Matlabyrinten ingår en serie produkter som heter Cat It Senses, alla dessa går utmärkt att kombinera med varandra.


Katterna verkar gilla den och dom har redan klurat ut hur man gör. Jag ÄLSKAR den och är så sugen på köpa till andra delar till den. Man kan köpa som en radda med prylar som sitter ihop och bildar en lek/mat/stimulansstation. Dessa vill jag oxå ha 😀


Catit Senses Grass Garden Kit ger en känsla av utomhus inomhus! Gräs är en naturlig källa till kostfiber för katter, det hjälper kattens matsmältningssystem och bidrar till att förhindra uppkomst av hårbollar.  CatIt Senses Grass Garden Kit är ett säkert och miljövänligt sätt att bidra till en bra hälsa för din katt och är jättebra för innekatter. Grass Gard innehåller gräsfrön och substrat att odla ditt eget kattgräs i och Accu-Pressure mattan som omger Grass Gard ger tryckpunktsmassage när katten går på den. Fin att se på och passar perfekt ihop med de andra delarna i CatIt Senses serien!




VILL HA HELA



Etiketter:

5 kommentarer

  1. Linda

    Jag tar och odlar kattgräs (från en påse, kostar 20 kr på lantmanna el djurmagasinet) i en vanlig kruka =) Fungerar bra och min kisse gillar den lika bra som på ett fat el en såndär färdig låda som man bara tillsätter vatten i. Detta blir billigare i längden och tycker gräset håller längre för katten att äta.

    Lycka till med katterna.

  2. Lotta Engman

    Svar till Linda (2012-03-20 19:59)
    Det bästa med denna är att rötterna är som underst och gräset växer upp genom en sil. Min katt sliter upp gräset med rötter och allt så det blir väldans skitigt. Så jag tror denna är bra

  3. Linda

    Jag har haft samma problem med ett fat eller en sån låda men med en kruka så blir rötterna kraftigare och även längre som blir svårare att slita loss. Däremot kan krukan tippa ner men jag satte fast den med bubbelhäftande tejp under ifrån så står den bra. Min gosiga katt gillar att ligga med huvudet i gräset 😉 vad säger man katter är för goa 😉
    Hoppas iaf du blir nöjd den du köpte =)

    Ett tips till minska katthår är att blanda i en äggula i maten, den blöta el tonfisk, så får katten mindre håravfall. Sen är de alltid bra att kamma och duscha/bada katten då den fäller som mest.

  4. anna-karin

    Vill ha !!! Tycker matlabyrinten såg jätterolig ut !!! Tror mina tre troll skulle tycka att den är kul.
    Jag har upptäckt att mina busar går på min gräslök som jag köper hem till matlagning 🙂 så den kruka fick flytta ner till matplatsen tills den var totalt nertuggad 😉 lustiga fyrfota vänner man har !!!
    Kramen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.