Quinoasallad med biff stroganoff

Av , , 1 kommentar 4
Idag har jag gjort en quinoasallad gjort på quinoa (trefärgad), purjolök, rödlök, röd paprika, gul paprika, linfrö, pumpakärnor, sallad, fetaost, soltorkade tomater, rivna morötter och en dressing på olja, vinäger, citron och massa kryddor. Den är sååååå god och vi gör mycket av den så det räcker ett par dar och den blir bara godare och godare. Till detta hade vi en smarrig biff stroganoff



Ischias

Av , , Bli först att kommentera 5
När det är busväder känner jag av det i min rygg men fram för allt i min ischiasnerv. Nattens busväder gjorde sig till känna och halv sex när jag klev upp på morgonen så kunde jag knappt gå. Jag fick fick släpa benet efter mig för jag kunde inte lyfta på det. Så det blev att bädda ner sig igen, ta medicinen och hoppas på det bästa. Jag tog mig tillslut upp lagomt till det jag skulle till läkaren.

Sen har jag bara legat och vila och nu ska vi tvätta innan det är dax för middag.

Sportlov

Av , , Bli först att kommentera 7
Jag har nu tagit ut två dagar till så jag är ledig hela nästa vecka och på lördag får jag äntligen hit ungarna och ska då ha dom till på fredagen. Idag har jag varit och köpt en resesäng så båda får sova gott och skönt. Har även varit och köpt lite måla och pysselböcker som kan hålla dom sysselsatta en liten stund. Ska även få en tredje tjej under veckan och det är grannens jänta som ska vara med oss medans han jobbar.

Lite planer  är väl grillning på Nydala, bus i nån backe (för barnen då), bad i poolen på jobbet, Busplaneten, Snöfortet nere på stan och sen en tripp med tåg till Ö-vik och Paradisbadet. Det blir en ledig vecka från jobbet men tror nog att jag kommer vara helt knäckt på fredagkvällen då dom åker hem.

Kollegorna undrar varför jag tar ut min dyrbara semester på andras barn. Det är ju mina barn oxå så för mig är det en självklarhet. Det kommer kosta pengar och energi men påfyllningen jag får via tacksamhet, glädje och kärlek från dessa underbara ungar är värd hela årets semester och alla pengar i världen. Barnen längtar lika mycket som jag och nu är det bara 5 dagar kvar 🙂

Dålig start på veckan

Av , , Bli först att kommentera 4

Trots en mycket tråkig och ledsam start på dagen så har jag hunnit med lite kul oxå. Jag har varit hos Jessica och gjort mina naglar och för första gången blev det inte franskt, det blev glittergröna tippar. Sen gick jag och köpte nya BILLIGA vinterskor eftersom mina gått sönder. Tog en prommis till jysk sen och köpte en resesäng så barna slipper sova på golvet. Nu ska här slappas en stund och sen knoppa för jag är helt knäckt

Boka Taxi

Av , , Bli först att kommentera 5

Ja Boka Taxi heter en av dom bästa apparna som jag har på telefonen. Man slipper telefonkö och turordningen som dom har. Man knapprar in sig på appen och den kopplar upp sig mot gps och känner vart du befinner dig, här i stan hittar den helt på rätt adress. Sen skriver man in önskad tid eller så låter man bli och en taxi kommer så fort som möjligt.

Ett mess går ut till bilarna och närmaste taxi kommer, jag hann knappt få på mig kläderna idag innan jag fick tillbaka ett mess om att min taxi var på plats. Detta är en helt underbar app och tycker verkligen att ni med iphone eller android telefoner laddar ner den.

Buuuu

Av , , Bli först att kommentera 4
Är bjuden på tjejfest ikväll och den ska börja med bastu, spa och annant skönt men jag och Nina missar den biten så jag får köra minispa hemma. Det jag vet är att festen är på Ersboda och att det enda jag behöver ha med mig är dricka och ett glatt humör, mat och annat är redan fixat. Ska blir riktigt skoj att komma ut en sväng även om jag tror kvällen blir rätt kort för min del. Nä nu ska jag in i duschen och fortsätta med förberedelserna

Lycklig med barn

Av , , 6 kommentarer 5
Lördag den 3 mars får jag äntligen rå om "mina" älskade ungar. Jag kommer ha dom tills på onsdag för det är nämligen sportlov då. Deras föräldrar måste jobba och jag har semesterdagar som måste tas ut så då ska jag ha kidsen så dom slipper dagis och fridtis. Får se om jag ev får en tredje unge oxå, det blir tufft att roa tre jäntor på 6,7 och 9 år. Busplaneten och badhuset blir det iaf, kanske snöfortet nere på stan oxå. Jag längtar så jag håller på dö efter att få den här tiden med mina älskade ungar.

Till er som inte vet så har jag två barn, Maja 9 år och Emelee 6 år. Dom är mina men ändå inte, mamman är min vän Linda och pappa heter Fredrik. Jag har funnits med i deras liv sen Maja var bäbis och vi betyder väldigt mycket för varandra. Frågar ni barnen vad jag är till dom (typ moster, kusin, släkt eller liknande) så säger dom att vi är mammas barn men vi är oxå Lottas barn. Det här är två barn som jag skulle gå i döden för och jag älskar dom som om dom vore mina egna.