Inlagd på akutortopeden

Av , , Bli först att kommentera 7
Nu är jag röntgad, drogad och inlagd på akutortopeden. Det vart en pers nere på akuten med en underläkare som inte lyssna på vad jag sa utan körde sitt race så som det står i läroboken. Men du har ju fått massa morfin nu så smärtan ska va bort, jag ser ju i ansiktet ditt att du är avslappnad säger människan. Jag förklarar då för honom att det är som en gegga i huvudet men värken är kvar, morfinet hjälper inte och så var det dom tidigare gångerna oxå. Då säger människan att när han hade opererat axeln så fick han morfin och det hjälpte. Gissa om jag blev arg på honom. Han säger att det ska hjälpa och så säger jag gråtandes: SER DET UT SOM ATT DET HJÄLPER?? Undersköterskan som jag hade var då iaf hemskt trevlig och förstående, tur att det finns sånna som henne på plats.

Nu ligger jag alltså på en sal tillsammans med två andra. Jag har fått lite mat i magen och André har varit här med kläder, tandborste och sånt. Han hade även med mig datorn så jag inte kommer dö av uttråkning när jag ligger inne. Imorrn blir det mer röntgen och dom har precis satt nål på mig så jag får mig mer medicin.

Vi hörs kanske lite senare…..

Akuten

Av , , 4 kommentarer 5

Prata nyss med sjukvårdsupplysningen och dom rådde mig till att ringa ambulans, men jag tycker att dom behövs till viktigare saker så jag ringde min egna ambulans, mamma. Så nu blir det akuten nästa!

Vad huvudet vill och va kroppen gör

Av , , 4 kommentarer 6
Det funkar inte riktigt som jag hade önskat idag. Jag tog på upp utan problem, jag gick till kylskåpet och drack lite juice och sen jag jag och satt mig på toan, so far so good. Men så fort jag satt mig så började kramperna och jag känner hur hela jag blir stel, från topp till tå. Det kändes som om varända muskel i kroppen drog ihop sig.

Jag försökte sitta där och koppla av, tänka på nått annat och bara få musklerna att slappna av. Det gick inte så bra det heller för nu hade jag suttit där så länge att benen började domna av. Jag tänkte att nä nu jävlar får det hugga hur mycket det vill, upp ska jag bara!!! Icket!!!! När man får en sån där kramp så slutar kroppen lyssna, jag hamnar som i ett fryst läge. Jag slutar andas och sitter blixt still för varje andetag och muskelspänning känns som en köttyxa mellan revben och under skulderbladet.

Jag vill ju inte ta medicinen så här tidigt eftersom jag tänkt sova mer och jag vill att den ska räcka i kroppen enda tills ikväll då jag får ta nästa dos. Kvällsdosen tar jag sent då jag vill att den ska räcka hela natten, den hjälper dock inte mot smärtan men sover gör jag på den. Jag hoppas att den muskelavslappnande medicinen börjar funger snart för jag lär ju inte få mindre ont när jag är spänd som en fiolsträng. Nä nu ska jag försöka sova lite till, om jah tar mig ner i sängen det vill säga.

Oj va jag har sovit

Av , , Bli först att kommentera 8
Morfinet gör lite och ingenting för värken, jag blir mest degig i huvudet av den. Men den degigheten är nog det som gjort att jag fått sova så gott i natt, jag har sovit länge och tungt. I förmiddags åkte jag till vårdcentralen och träffade min ordinarie läkare och hon skrev ut den medicinen som ortopeden glömde så nu hoppas jag att vi ska få bukt med den värk och dessa muskelkramper. Snart kommer André hem och då ska vi börja med maten, eller det blir han som får fixa den. Jag fick ju tok-ont av att laga mat igår, så jag ska nog ta det lilla lugna nu.

Update….

Av , , Bli först att kommentera 7
Nu går jag på morfin och den funkar inte som jag önskat, tror mer på den i kombo med den muskelavslappnande medicin jag skulle få. Nu är det ju bara så att läkaren glömde skriva ut den andra medicinen så jag får vänta tills imorrn då jag ska till min ordinare läkare. Jag har ont, svårt att röra mig och minsta lilla rörelse känns som ett köttyxa i ryggen. Det krampar och strålar ut mot magen och bak mot ryggraden, det är bara högra sidan som gör ont och det är samma sida som alltid blir så här.

Jag tror och hoppas att jag sökte hjälp i god tid nu för att slippa sjukan och en längre sjukskrivning. Nu ska jag ta mina mediciner, koppla på strömplattorna och kika på Spårlöst. Ha en underbar kväll mina vänner och hoppas nu får en fin vecka.

Mannen

Av , , Bli först att kommentera 5
Gud sa till åsnan: – Du är en åsna. Du skall slita och släpa dagen lång och bli kallad dum i huvudet. Du kommer att leva i 20 år. Åsnan svarade: – Usch då, det låter inte som något bra liv. … – Kan vi inte säga att jag bara skall bli 5 år gammal ? Gud accepterade åsnans förslag.

Sen skapade Gud hunden. Gud sa: – Du skall kallas hund, leva ett liv i underkastelse, äta rester från middagsbordet och vakta huset. Du skall leva i 35 år. Hunden svarade: – Oj då, det blir kanske inte så roligt. – Kan jag inte få bli bara 15 år istället ? Gud accepterade hundens förslag.

Därefter skapade Gud papegojan Gud sa: – Du kallas papegoja. Du kommer att sitta i ett hörn och upprepa allt som sägs, till stor irritation för alla. – Du blir 75 år gammal. Papegojan undrade: – Det låter väldigt enformigt… Kan vi inte säga bara 50 år ? Gud accepterade papegojans förslag.

Till slut skapade Gud mannen. Gud sa: – Du är en människa, en man! – Du skall ha ett bra liv. – Du är klok och intelligent, så du kommer att bestämma här i världen. Du skall bli 20 år. Mannen svarade: – Det låter som ett riktigt bra liv, men kan det inte vara lite längre ? (Nu visar mannen för första gången ett prov på sin intelligens) – Kan jag inte få de där 15 åren som åsnan inte ville ha, de 20 som hunden tackade nej till, samt de 25 som blev över från papegojan också? Gud accepterade mannens förslag.

Därför lever mannen ett härligt liv tills han blir 20 år. Sen gifter han sig, för att slita och släpa i 15 år och bli kallad dum i huvudet. Sedan får han helt underkasta sig den övriga familjens behov, leva på rester från bordet och vakta huset i 20 år. De sista 25 åren av sitt liv sitter han i ett hörn och upprepar allt, som folk säger, till stor irritation för alla i sin omgivning.


Min söndag

Av , , 2 kommentarer 4

Idag fick jag sjukts på apoteket  av grannnen så jag fick hämta ut min medicin som jag fick utskriven på akuten igår. Det är en morfintablett som jag ska äta några dagar med uttrappning. På apoteket så träffade jag en av mina läsare Marja, riktigt skoj är det att träffa glada läsare. Synd bara att det blev så hastigt för just som hon kom fram och hälsa så var det min tur att hämta ut receptet.

 

 

 

Sen så följde jag med grannen och jänta hans ner på stan en sväng för Ida ville leka i snöfortet på Renmarkstorget. Ett snabbstopp nedanför Bräntis så hon fick åka lite skrillor och sen hem igen. Grannen gick hem till sig och Ida kom till mig och drack varmchoklad. Nu ligger jag på spikmattan för att mjuka och värma upp ryggen lite. André står och diskar och snart ska vi göra sushi 😀




Middag och besök på akuten

Av , , 2 kommentarer 3
Åkte iväg vid fem idag för att äta middag med familjen nere på stan idag, lillebror fyller 24 så det skulle firas. När vi ätit god mat så fick mamma och pappa skjutsa oss på akuten för ryggen är verkligen inte bra. Efter ett par timmar på akuten så är jag nu hemma med morfin i kroppen. Jag skriver mer imorrn, är helt slut efter allt tryck, kläm, böj, dra och slit.