Blåbär/lakritskola

Blåbärskola (ca 30 bitar)

Du behöver:
2 dl tinade, frysta blåbär eller färska vid säsong
1,5 dl vispgrädde
2,5 dl socker
1 msk ljus sirap
1 msk sirap med smak av saltlakrits

Gör så här:
Täck en form på 15×15 cm med bakplåtspapper, ha ev lite neutral olja på pappret så att kolan inte klibbar fast. Eller använd ischokladformar till kolan, det funkar bra det oxå.

Mixa blåbären till slät puré. Blanda med övriga ingredienser i en tjockbottnad kastrull och koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjuda på medelvärme tills smeten är 122 grader eller konsistensen verkar bra med ett kulprov. Häll upp i formen/formarna och låt stelna. Klipp kolan i fyrkantiga bitar och förvara i rumstemperatur.


Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.