Mammas Gulaschgryta

Fick en fråga om recept på mammas gulash och både hon och jag har svårt att skriva ut recept eftersom vi alltid höftar. Lite av det, en gnutta av det och sen kanske en släng av det här. Men jag hittade recept som hon haft från början, men sen är väl ingen gryta den andra lik. Här har du ett grundrecept på Gulaschgryta:

Ingredienser

  • 1 sats grytbitar + buljong (fryst, tinad) (sök receptet "Grytbas")
  • 1 gul lök
  • 2 paprikor (gärna gul och röd)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater eller körsbärstomater på burk (1 burk motsvarar 400 g krossade tomater)
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk socker
  • raps- eller olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Till servering

  • 1 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Skala och grovhacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikorna i cm-stora bitar. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Hetta upp olja i en gryta. Fräs löken mjuk, ca 3 minuter. Tillsätt vitlök och paprika.
  3. Rör ner tomatpuré och fräs ytterligare 1 minut.
  4. Tillsätt grytbitar, buljong, tomater, kryddor och socker. Låt koka i ca 15 minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar. Strö hackad persilja över grytan och servera med en klick crème fraiche och ett gott lantbröd, gärna på surdeg.




Etiketter:

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.