Mammas Gulaschgryta
Ingredienser
- 1 sats grytbitar + buljong (fryst, tinad) (sök receptet "Grytbas")
- 1 gul lök
- 2 paprikor (gärna gul och röd)
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk tomatpuré
- 400 g krossade tomater eller körsbärstomater på burk (1 burk motsvarar 400 g krossade tomater)
- 1 msk paprikapulver
- 1 krm kajennpeppar
- 1 tsk socker
- raps- eller olivolja
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
Till servering
- 1 dl crème fraiche
Gör så här
- Skala och grovhacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikorna i cm-stora bitar. Skala och finhacka vitlöken.
- Hetta upp olja i en gryta. Fräs löken mjuk, ca 3 minuter. Tillsätt vitlök och paprika.
- Rör ner tomatpuré och fräs ytterligare 1 minut.
- Tillsätt grytbitar, buljong, tomater, kryddor och socker. Låt koka i ca 15 minuter.
- Smaka av med salt och peppar. Strö hackad persilja över grytan och servera med en klick crème fraiche och ett gott lantbröd, gärna på surdeg.
Senaste kommentarerna