Vill ha!!

Av , , Bli först att kommentera 1
Escada Magnetism


Modehus/Märke – Escada
Introducerad – 2003
Doftfamilj – Orientalisk
Rekommenderad användning – Casual

Beskrivning – Förförande och varma inslag av ananas, melon, röda bär, iris, basilika, jasmin, sandelträd och vanilj ger en dominant feminin doft som sällan lämnar någon obemärkt.


Escada Taj Sunset är 2011 års limited edition parfym från Escada. Taj Sunset doftar gott av tropiska doftnoter. Taj Sunset är en sensuell parfym som öppnas med en explosion av citrusdoftande blodapelsin och exotisk Alphonso-mango. Det blommiga och fruktiga hjärtat växer fram med blommor, söt primula och hallon. Taj Sunset avrundas i basnoter av kokosmjölk, mysk och sandelträ.

I en svacka!?

Av , , Bli först att kommentera 3
Jag är helt utslut, tömd på energi och kroppen orkar inte vara med. All energi som jag samlat på mig under denna underbara sommar och semester är redan slut och jag går på sparlågorna. Verkligheten har kommit ikapp mig och med den kom smärtan, sömnlösheten och svackan. När kroppen blir så här slut och orken inte finns där så sjunker humöret oxå, jag blir loj och känner mig nere. Jag har bara ingen ork till nånting just nu och det känns skittråkigt. Jag vet dock att det vänder och jag längtar till den dagen det gör det, men tills dess så får jag försöka samla på mig enerig på alla sätt jag kan. Måste även tänka på vad jag gör, sätta prio på jobb, träning och VILA. Men men nog om detta, nu ska jag vila för jag har legat stel, öm och sömnlös i natt.


Kakhysteri

Av , , Bli först att kommentera 5
Det är mycket kakor nu och frysen börjar bli full. Anledningen till detta storbak är att jag snart fyller år och eftersom jag är bättre i ryggen nu så ville jag baka allt själv och slippa köpa färdigt fikabröd. En stor fördel är att jag inte själv gillar kakor så jag kan ha dom i frysen utan att vara och nalla av dom hela tiden. Jag fick ta hjälp av grannen som verkligen inte hade nått emot att provsmaka kakorna eftersom jag själv inte ville ha. Han fick ranka dom från första till femteplats och han gillade alla sorter. Det här är oxå första gånger (som jag minns) att jag faktiskt bakar småkakor, det brukar oftast bli muffins, långepannekaka eller liknande.

Får se om jag orkar baka nå mer eller om detta får duga!

Sjukt goda Lemon Curd grottor

Av , , Bli först att kommentera 3

40 portioner/st.


Ingredienser

 
200 gram smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
1 tsk citronskal, rivet

Fyllning

1 dl lemon curd
2 tsk citronskal, rivet
1 msk citronsaft

1. Rör rumstempererat smör med socker, vaniljsocker och bakpulver med elvisp. Tillsätt citronskal och rör ihop, häll i vetemjöl och rör till jämn smet, låt stå kallt ca 30 min.

2. Ställ ut småbrödsformar på en plåt. Gör under tiden fyllningen; rör ihop lemon curd, citronskal och citronjuice, låt stå kallt. Sätt på ugnen på 200 gader.

3. Gör sen små bollar (ca 1 msk deg/boll) och tryck till en grop med knogen/fingret i mitten på bollen. Fyll groparna med lemon curdfyllningen och grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter. Förvara i tätslutande burk med lock eller påse, går bra att frysa!

Dumlekakor

Av , , Bli först att kommentera 5


24 portioner/st

1 dl socker
200 gram margarin
3 dl vetemjöl
12 st dumlekolor
24 st noblesse

Rör ihop socker, margarin och vetemjöl till en deg. Ställ degen kallt i minst 30 minuter. Rulla till en rulle och skär 24 bitar. Lägg dom i folieformar och tryck ner ½ dumlekola i varje. Grädda i 200 grader ca. 10-12 minuter Tag ut plåten och lägg 1 platta vanlig Noblesse på varje. När kakorna svalnat ställ dom kallt


Slö, slapp & likgiltig

Av , , Bli först att kommentera 2
Ja idag är har ni här en väldans spak Lotta som skriver. Jag har känt mig loj ett tag nu och jag vet fortfarande inte om jag håller på dra på mig nån rejäl förkylning eller om verkligheten har kommit ikapp mig och kroppen börjar säga ifrån. Jag hoppas på att det är en ordentlig förkylning och att den bryter ut snart för då går det ju över. Men jag tror att det är kroppen som spelar mig ett spratt. Direkt efter semestern började jag ju jobba 75% och dagen blir ännu längre i detta steg eftersom en lunch ska in oxå, så den blir tre timmar längre istället för två som är den vanliga ökningen.

Att få igång jobbet, träningen, behandlingen och livet på en och samma gång känns i kroppen. Jag har fått tillbaka "knäppen" i ryggen när jag lägger mig på kvällarna. När jag lagt mig och legat en stund så smäller det till i ryggen, det är som att en kota har hakat upp sig och sen släpper. Det låter så högt att den som sover bredvid mig hoppar upp och reagerar och frågar om det var en planka i sängen som knäcktes. Det är inte skönt kan jag lova och som tur är smäller det bara en gång/kväll.

Jag har även fått tillbaka det kalla "vattenfallet" som rinner längs med ryggen när det blivit lite för mycket. Jag har betydligt ondare nu än jag hade för ett par månader sen och värken på natten håller mig vaken. Jag hoppas verkligen att denna övergång går över snabbt, jag vill att det ska vända snart. Det blir ju alltid en chock för kroppen när en större förändring händer i min vardag och det tar ett bra tag innan kroppen är van med de nya rutinerna. Jag är oxå trött, hela tiden! Jag sover dåligt och kroppen är fysiskt trött och det smittar av sig på knoppen.

Jag ska försöka varva ner lite och ta hand om mig bättre. Ska inte vara ute och flänga så mycket som jag gjort nu i början innan kroppen kommer ikapp. Vi får väl se hur det går med det, jag är ju som jag är och har svårt att pausa livet när jag äntligen börjat leva det igen.