Öka i tid

Idag jobbade jag min första dag på 50%. Det känns riktigt skönt att få gå upp lite i tid för det har jag velat göra länge nu. När man jobbar 25% så hinner man ingenting, det känns som om man kommer dit och plockar fram allt man ska göra för att sen gå hem igen. Så det är skönt att få lite mer tid på arbetet trots att det tog emot att kliva upp två timmar tidigare idag.

Har dessutom sovit ganska dåligt hela helgen så jag är nog inne i en sån period igen. Brukar bli lite rubbningar i sömnschemat när jag gör nån form av förändring i vardagen. Det är skönt att det är på morgonen jag lägger in mina extra timmar för då ser eftermiddagens träning fortfarande likadan ut. Det är när man går upp på 75% som allt ruckas. För då ska man in med en lunch och då blir dagen genast mycket längre och då är det svårt att få orken över till träning och vardagsysslor i hemmet.

Jag har svårt idag att tänka  mig hur en heltid skulle funka rent praktiskt. Skulle idag inte ha ork över till träning eller nån form av fritid utöver det. Jag har ju facit i hand på vad som händer när jag går upp i för mycket tid, allt kollapsar och jag hamnar på sjukhus ett par veckor och sen blir det sjukstugan hemma i Ängersjö. Det är nog ingen part i det hela som tycker att det är speciellt roligt när det händer så det vill vi ju givetvis undvika.

Men det är så svårt att ta det lugnt när man börjar känna sig bättre. När man inte behöver vila lika mycket och det finns tusen saker som man vill göra. Saker som måste göras, saker man låtit bli att fixa när man har en sämre dag. Jag har för lite ork i ryggen och det finns för få timmar på dygnet. Hur tusan ska man göra? Nån som har nå tips? Jag vet ju att jag måste hålla i tyglarna och inte skena iväg som jag brukar. Men det blir nog bra tillslut, tålamod tålamod tålamod. Det verkar vara det som gåller. Vi får se vad som händer och fötter.

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Birgitta

    Låter jättebra att du ökat i tid men som du skriver att det hänt tidigare så ska du SKYNDA LÅÅNGSAMT. Bättre att det tar lite mera tid och går framåt än att du blir sämre igen. Fortsätt kämpa du har ju kommit långt den här vintern!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.