Västerbottensoliver
1 burk gröna oliver med chilifyllning
2½ dl riven västerbottenost
2 msk osaltad mjukt smör
1½ dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
3 krm kajennpeppar
Sätt ugnen på 200C.
Ta en liten burk oliver med chili, ca 24 st, sila av spadet och lägg oliverna att rinna av på ett hushållspapper. Rör ihop riven västerbottenost med osaltat mjukt smör. Blanda sedan ner vetemjöl, kallt vatten och kajennpeppar och blanda väl till en jämn deg. Klicka ut degen på skärbrädan / arbetsbänken, 24 klickar, och lägg på en oliv. Förslut degen runt oliverna. Använd ev lite vatten på fingrarna för att hjälpa degen att fästa bättre. Lägg över oliverna på en bakpappersförsedd ugnsplåt och grädda på mellersta falsen i ca 15 minuter, eller tills de fått fin färg.
Senaste kommentarerna