Hög puls

I natt hade jag hög puls, jag kände rent hur den rusade och bankade i kroppen. Jag tog fram mobilen och start timern, på 1 minut räknade jag till hundra slag. Kollade upp på wikipedia vad vilopulsen ska ligga på och där stod det följande:

Vilopuls, den puls brukar man ha när man vaknar eller när man har vilat under en längre tid. Vid långvarig konditionsträning sänks vilopulsen, och vid utebliven träning så ökar den. Om vilopulsen är högre än normalt brukar det betyda att man har en infektion i kroppen. Den lägst uppmätta vilopulsen är 28bpm[källa behövs]. Gunde Svan[källa behövs]. Per Elofsson uppger själv att han vid flera tillfällen under sin elitkarriär uppmätt en vilopuls under 30 slag/minut. hade 31bpm i vilopuls när han var aktiv idrottare

Arbetspuls, den puls man har vid vardaglig kroppsansträngning. Ligger någonstans emellan vilopuls och maxpuls, vanligen mellan 60 och 100bpm.


Pulsen och blodtrycket steg efter olyckan, har inte haft problem med det innan. Dom säger att det är för att jag har ont och är stressad. Så om jag hade 100 slag/minuten när jag låg ner (vilopuls) så säger det kanske hur ont jag hade i natt.


Nu har jag tagit ett varmt bad och har precis kopplat strömmen nedanför nacken och på axlarna. Sen ska jag köra börstrygg, sen blir det ländrygg och jag avslutar med spikmattan. Detta lär ju ta tid då bara strömmen tar 30-45 minuter per gång. Så min fredagskväll är ju räddad 🙂

Ha en bra kväll underbara ni!

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.