Ovanor i sängen

Alltså jag har nog lite tokiga vanor när det kommer till sömn, vila och sängläge. Jag har blivit bättre på kuddsidan, förr hade jag 8-10 kuddar i sängen och nu har jag bara 4 🙂 2 på varje sida. Jag har en favorit som jag måste ha när jag ska sova och jag är en så kallad kudd-flippare. Jag vill ha den svala sidan mot huvudet och det innebär då att jag vänder på den lite nu och då. Jag är inte ensam om detta, det finns till och med en facebookgrupp för just detta.

Täcken då!? Har jag nå konstiga vanor med dom? Ja det har jag givetvis, konstigt vore det annars. Just nu har jag fyra täcken i sängen. Två vanliga enkla tecken (ett tjockt och tungt och ett lätt och luftigt) sen så har jag ett dubbeltäcke och ett påslakan till dubbeltäcke. Dessa täcken varvar jag mellan flera gånger, det beror iofs på om jag sover själv eller inte. Då jag sover själv kan jag ha betat igenom alla täcken på en natt.

Mer då!? Jo jag kan inte sova om tvn är igång, jag måste släcka den. Är det då nån som ligger och kikar så får jag glatt vänta tills den andra tröttnar 😀 Det ska vara mörkt i rummet och gardiner eller liknande för fönstret. Jag kan inte sova om det inte finns nått som täcker fönstret, inbillar mig att nån ska stå och kika in då (har väl sett för många skräckisar) Det får hellre vara för kallt än för varmt. Det är skönt om luften är kall och frisk när man ligger under ett stort varmt täcke.

Jaha sen då, finns det nå mer tro? Nä knäppare går det väl inte att bli!? Jo då, det är ju jag 😀 Kan berätta för er att jag pratar i sömnen (det gör nog hela släkten, på mammas sida iaf) Jag snurrar runt en hel del, jag far runt som en torped i sängen. Jag kan vakna upp med huvudet nere i fotändan. Jag har många gånger vaknat upp på golvet, då har jag alltså snurrat så mycket att jag ramlat ur sängen. Enligt andra så märks det på mig om jag drömmer bra eller dåligt på natten. Har jag mardrömmar så kan jag gråta, skrika, nypas, slåss och sparkas 🙂 Ibland kan det vara rent farligt att sova bredvid mig, tur jag har en stor säng.

När jag var liten, eller ok jag erkänner här och nu. Från det jag var liten tills det att jag köpte min vattensäng (17-18år) så hade jag en konstig sak för mig. Jag kunde inte sätta ner fötterna på golvet vid sängen på natten. Om jag vaknade och skulle upp på muggen så ställde jag mig upp i sängen och tog ett skutt därifrån och när jag skulle tillbaka så blev det ett skutt i sängen. Jag hade fått för mig att skulle sätta ner fötterna så låg nån under sängen och tänkte skära hälsenorna av mig (ännu ett tecken på man inte ska se skräckisar som barn) Det satt i många år och det var verkligen skitjobbigt. Sen blev det inte bättre av att jag flera gånger blev utsatt för "skämt" några gånger jag vakna på morgonen. Vissa tyckte det var kul att ligga och trycka under min säng och när jag väl skulle upp och satte ner fossingarna så låg dom där under och greppa tag runt fotlederna. Men när jag sen köpte vattensängen så var det rent tekniskt omöjligt att nån skulle ligga under den så då kom jag bort från den hemska ovanan.

Nån fler än jag som har massa tokigheter för sig när ni ska sova?


Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.