En journalist ringde

Av , , Bli först att kommentera 1


Jag blev så paff då journalisten ringde så jag har helt glömt bort vad sidan hette som hon jobbade på. Hon jobbade åt en webtidning som just nu skriver om utförsäkringar och försäkringskassan. Hon hade hittat min blogg och läst om att jag blir utförsäkrad i augusti och hade lite frågor. Hon måste ha läst det dåligt för hon trodde jag redan var det. Hur som helst så frågade hon lite om hur jag tyckte jag blivit bemött av försäkringskassan och jag sa att jag hade bra kontakt med dom.

Jag har haft en väldans tur att jag fått sån bra handläggare och jag har verkligen inget att klaga på när det kommer till det. Jag får ta dagen som den kommer och jag har inte ork att oroa mig för hur det kommer att gå. Jag har 5 månader på mig och mycket hinner hända på den tiden. Det är fortfarande saker kvar att prova och det får gå som det går.

I början var det jobbigt och jättestressande med dom nya reglerna men efter mitt första möte med handläggaren så vart jag lugn. Jag har haft ett jättebra stöd från både FK och företaget. Jag sa till henne att jag är kanske inte den bästa att fråga sånt här om eftersom jag är så nöjd än så länge. Hennes frågor kändes som om hon ville ha dom negativa synpunkterna om detta men hon sa att det var bra att få höra att det kan gå bra för folk oxå.

I vintras var jag på möte med min handläggare och då hade jag med mig en blomma till henne och verkligen tackade henne för sitt stöd. Hon blev så glad att hon nästan grät och jag tänkte att det är så ofta som dom får ris, ibland måste dom få ros oxå. Jag ska försöka komma ihåg vad det var för sida dom ringde ifrån.

Nu har dom hört av sig från två olika tv-program, en tidning och nu en webtidning 😀

Vad betyder det?

Av , , Bli först att kommentera 3

Jag har fått en del frågor om min nya tatuering och för er som missat vad jag skrev om den innan så kommer det här igen. Tatueringen är skriven på thailändska och det betyder "TUR" "LYCKOSAM" Jag valde detta eftersom jag hade så tur att jag inte blev förlamad efter olyckan. Enligt röntgenplåtarna skulle jag ha varit det och läkarna i thailand kallade det för tur och mirakel. Tre körsbärsblommor betyder att man ska ta vara på livet, att inte ta det för givet. Man vet aldrig vad som kan hända (tack Iza för den upplysningen) det visste jag inte när jag gjorde den, men nu känns min tatuering ännu mer klockren. Så nu vet ni vad den betyder och vad det står.

Dagens middag

Av , , Bli först att kommentera 3

Idag blev det lasagne till middag och just nu står den på spisen och vilar lite. Jag gjorde en ny variant av lasagne, det är ju kul att prova lite olika 😀


Jag började med att steka köttfärs, gul lök och färska champinjoner. Sen hade jag i soltorkade tomater, hackad spenat, sweet chillisås, tacokrydda, salt, peppar och vatten. När det hade puttrat på spisen ett bra tag så gjorde jag en vanlig redning och blanda i så köttfärsen blev tjockare.

Jag gjorde en vanlig ostsås och använde mig av lasagneplattor med smak av spenat. Jag varvade köttfärs, sås och plattor i en form och strödde lite riven ost på toppen. In i ugnen i 25 minuter på 200 grader. Servera detta med en smarrig sallad och bon apetit 😛

Det gör ont i hjärtat

Av , , 1 kommentar 0

Kikade på ett program som visades på fyran tidigare idag. Det handlade om barn i Bulgarien med olika handikapp. Barn som anses oförmögna att lära såg nått och som blir inlåsta på institut. För personalens skulle hålls barnen inlåsta på rummen och dom får inte gå ut. Vissa barn har downs syndrom och andra nån cp skada. Dessa barn blandas med barn som mentalt är friska men kanske blind eller döv. Dom får ingen utbildning och alla delar kläder med alla. Barnen har lämnats åt sitt öde där störst och starkast överlever. I matsalen får som slåss om maten och dom små blir än tunnare och magrare för att dom stor stjäl deras mat.

Det finns barn som aldrig får lämna sängen och dom matas med flytande föda, det är bara skinn och ben på dom barnen. Musklerna har försvunnit eftersom dom inte får vara uppe och gå. Det finns en gymnastiksal och en pool men ingen personal som är utbildad för den typ av aktiviteter så det används inte. Barnen kan sättas på en potta och där får dom sitta i flera timmar. En liten pojke som är blind går bara när en anställd tar honom i handen, när dom släpper den står han still som en staty till nån tar tag i honom igen. Han kan blir stående i flera timmar helt stilla. Dom är undernärda och maten är dålig. 10 barn har dött på mindre än 2 år. På nätterna låser dom in dom på rummen och lämnar dom där. Det finns en person på plats på nätterna, men den tittar aldrig till barnen.

Personalen visar inga känslor mot barnen, deras jobb går enbart ut på att mat, bada och klä. Att lära barnen att prata ser dom som en onödig sak och visa känslor och ge barnen närhet kommer inte på fråga. Barnen sitter nakna i led på sina pottor i flera timmar. Sitter dom inte där så sitter dom på stolar eller i sängarna och vaggar fram och tillbaka. Vissa barn blir misshandlade av vårdarna och ledningen står på vårdarnas sida. För vem tror på på ett barn som inte kan prata. En flicka i tonåren har en mild form av autism och hennes mamma lämnadet henne på hemmet. Varje dag skriver hon till sin mamma men inga av hennes brev postas för mamma vill inte veta av henne. Didi som flickan heter har bara en vän på hemmet och det är en pojke som är döv. Hon pratar och han sitter bara och nickar. Tänk att vara hyfsat ordentlig i huvudet och måste tillbringa hela dygn med barn som bara sitter och gråter, skriker och vaggar fram och tillbaka.

En liten pojke sög för mycket på sin tumme så då amputerade dom den. En flicka fick benet brutet och då tog dom en planka och lindade runt, så skulle det få läka. Det liknar ett dårhus men många av barnen är helt klar i knoppen. Det är i brist på stimulans som barnen blir som dom blir.

Vill ni se hela så tryck på play och tryck sedan i själv spelrutan. Då kommer det upp ett nytt fönster och där på höger sida hittar ni dom andra delarna av programmet. Det gör så jäkla ont i hjärtat att se på det här och jag önskar jag kunde ta hand om alla 75 barn. Hur kan det få gå till på det här viset? Bulgarien är ju ett EU-land och nått borde ju göras åt saken, det får bara inte vara så här.

Smorsel av tatueringen

Av , , 2 kommentarer 2


Jag måste ju smorsla in min tatuering 5-6 gånger om dagen så den inte ska torka ut och spricka. Då är risken att den blir ärrig och ful. Det tar lite längre tid för salvan att dra in just på tatueringen, det går bra nå mycket snabbare runt om. Kolla själv hur det blir 😀

Nu ska jag gå och tvätta bort detta och smörja in med ny salva 😀

En kväll på Harrys

Av , , Bli först att kommentera 3


Efter klassfesten så åkte vi ju ner på Harrys och träffade upp våra vänner. Det är ju alltid så roligt när grabbarna spelar på Harrys och vi är där med vårt gäng. Ni som följer bloggen vet ju att vi är där ofta och vissa kan ju undra om vi inte tröttnar på samma band, samma ställe. Svaret på det är NEJ! Vi har så rackarns roligt tillsammans och det har blivit som en grej att vi ska vara där. Vi fick ju träffa Anette (Janet Persson) Bjärlestam av alla människor. Ni vet gangster morsan från tv-serien Tre Kronor. Kvällen avslutades med en macka från Subway. Gissa om det var skönt att komma hem och få tvätta av min stackars tatuering som blev så klappad på under kvällen. Det sved ganska bra sista timmen på Harrys. Här kommer lite bilder från kvällen.

Tack för kvällen mina underbara vänner 😀

Återträff med 9:an

Av , , Bli först att kommentera 1


Igår hade vi återträff, det är tio år sen som vi gick ut nian. Dagen började vid halv ett då Linda och Veronica kom till mig. Vi käkade lunch och gjorde oss i ordning. Vid halv fyra åkte vi till vår klasskamrat Samuel där förfesten skulle vara. En efter en började folk droppa in och det var roligt att se folket igen. Vi satt och surra hos Samuel till sju och sen åkte vi iväg till universum.

Där väntade fler klasskamrater och inskrivningen. På plats träffade man massa folk från gymnasiet och det var verkligen hur kul som helst att träffa alla. Vi minglade en stund innan vi satte oss till bords för middagen. På bordet stod redan maten och den var kall, iskall. Det var inte bra, vi vart mycket besviken. Sen var det dax för klassfotot och efter det så surrade vi lite mer med alla innan vi drog vidare. Vid halv tio for jag och Linda ner på Harrys för att möta upp våra vänner. Här kommer lite bilder från klassträffen.



Fler bilder kommer sen, måste få några av Linda och Veronica 😀