Fredagsfräckis – Tre små myror

Tre små myror var bjudna på en fest långt borta. De steg upp tidigt på morgonen och gjorde sig i ordning. Solen hade precis börjat gå upp när de gav sig iväg.

De gick och gick. När solen gick ner hade de fortfarande inte hunnit fram och bestämde sig för att övernatta. De hittade en lämplig plats under en gran vid sidan av stigen. Där låg en hovdam och sov.  

Det här var på den tiden då damerna inte hade några underbyxor, så den första myran hittade lätt ett litet hål att krypa in i. Den andra myran kröp lite högre upp, där hittade han ett lämpligt avlångt hål att övernatta i. Den tredje myran klättrade ännu lite högre upp och hittade ett litet, litet hål, där han kröp in och lade sig att sova.

På morgonen samlades myrorna igen och såg på varandra. Den första myran var alldeles svart, den andra var röd och den tredje var gul. De började samtala om hur natten varit.

– Där jag skulle sova var det fullt av röd saft, sa den röda myran. Men det hade väl varit okej om det inte kommit en flintskallig herre och börjat jaga mig runt, runt i hålet halva natten. Efter en stund gav han upp, men han var så arg att han spottade på mig.

– Där jag sov var det mörkt och svart och luktade skit, sa den svarta myran. Det gick väl an, men jag vaknade av en tiggare som dukade med sin säck mot min dörr halva natten.

Då sa den gula myran:

 – Där jag låg var det väldigt trångt, men jag sov gott hela natten utan besök. Fast på morgonen förstod jag att jag hade lagt mig i duschen för då spolades jag ut fortare än kvickt!

Sedan den dagen finns det rödmyror, svartmyror och pissmyror.

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Daniel O

    Hahaha, ja, det förklarar ju ”myrurvalet” i skogarna.

    Tack för den historien, tog bort en del av min irritation från jobbet idag… 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.