Usel kultur i Sverige

Jag blev just erbjuden att delta i Tucsons bead show. För er som inte vet så är det i USA. Jag fick kämpa för min tid på biblioteket och ifrån staterna blir jag tillfrågad, vad säger det om Sverige?

Sverige hävdar ju att dom är bra på kultur och konst men det som produceras med kulturkoftornas gillande, och då givetvis ska alla gilla det för det är konst, är en plats upptagen på St Görans akutpsyk och ett fruntimmer som ställer sig på en scen i Umeå med hundratals åskådare och pissar på scen.

Det är kultur, det är konst. Jag skäms ibland att kalla mig konstnär. Jag gör alltid väldigt klart för alla inblandade att när jag kallar mig konstnär så är det inte kulturkofteaccepterat.

Den där grå yllekoftan måste verkligen klia, för så olyckliga som dom vill göra svensken är snudd på elakt.

Och nu ska vi avkriminalisera "konsten" i gångtunneln… Tillåt mig le. Om det hade varit konst hade något uppmärksammat det. Det hade blivit vallfärd för att se konsten. Men sist jag gick där så rörde dert sig om könsord, vill du knulla ring *telefonnummer* patetiska avbildningar av könsorgan osv osv. Dålig grafitti helt enkelt.

Har kostnaden för vitfärg blivit så hög att den tar på lönen hos nån eller har Sverige blivit så otroligt avtrubbat att dom på fullaste allvar tror att det dom ser är konst? 

En kommentar

  1. Krister Klermalm

    De etablerade koftorna har för ofta en förstärkt av inbjudan för varandras beundran där en viss sjukt mall ska gälla vad som är konst eller inte. Även ifrån politiker håll är konservativa åsikter om vad är konst eller inte.

    Det naturliga pissande är svårt att begrip ska vara ett konstverk. Lika mycket enbart en färgklick är konst för miljontals kronor för just den färgsättning av konstnären.

    Det klotter som råder i tunnel, är även ett utrycksätt att säga till oss någonting om i hur vi är med varannn i samhället för övrigt. Mycket av dess klotter där är inte gjorda för sitt konstnärliga biten skull utan uttryck för något annat. Det kan vara av en slags ”spänning” över det också.

    Glöm inte bort nu vad är ren klotter och vad är rent konstnärligt gjorda. För graffitikonsten är en målningstekning som har fått skit för andras odågor som jag har själv lyft upp på bloggen om.
    Dessutom så har var å en av oss olika smak med klädstilar också så – vad är konstnärligt eller inte det lättaste att i gemeneman tyck om allt konst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.