Super goda fiskebullar

De blev dem, supergoda!

Tonårsdottern rynkade på näsan, när hon frågade vilken mat det skulle bli, men lovade dyrt och helgit att smaka…

Iaf, så här gjorde jag:

jag började med att blanda citrompepparn:

Riv skalet från en tvättad citron-(bara det gula, fast det vet ni ju:))
Mät upp;
 1 tsk vitpeppar
1 tsk grovmalen svartpeppar
½ msk salt, 4 krm vitlökspulver
4 krm lökpulver
3 krm senapspulver
– skaka om burken så det blandas.
Lägg i det rivna citronskalet och skaka om.

Häll 600 g fiskfiléer, tex lax och torsk, ta vad du vill ha, i en matberedare och salta med 1 tsk. Kör alltsamman till en fast smet.

Dela 2 ägg och rör ned äggulorna. Späd med 1 ½ dl grädde och 1 ½ dl mjölk. Rör i 1 msk potatismjöl. Vispa äggvitorna lätt och rör i dem tillsammans med 2-3 tsk hemgjord citronpeppar.
Koka upp vatten i en stor kastrull och koka en prov-fisk-bulle. Smaka om det behövs mer kryddor och salt och se om den håller ihop, eller om du måste tillsätta mer potatismjöl.

Använd en matsked och ta smet på skeden och håll ner den i det kokande vattnet, så att den får ta ihop lite innan du stjälper av den. Eller lägg färsen i en spritspåse och spritsa ner direkt i vattnet. Låt nullarna sjuda i ca 10 minuter.
Gör du dem mindre, så får de sjuda kortare tid.

Servera med en god Hummersås:

3 dl grädde
1 msk hummerfond
1 klick tomatpuré

Låt koka ihop, smaka av om det behövs mer fond.

Servera med valfritt tillbehör; potatis, pasta, broccoli, harricot verts…

Det blev jättegott, som en viss kock skulle sagt.

Grunden till recepten har jag hittat på:
Citronpepparen; Fett Bra Mat
Fiskbullarna; Norsk Fisk

men sedan så har jag modifierat dem lite, så de passar oss…

Smaklig spis!

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.