Apropå våfflor – lite fiskinspirerade:)
Våffeldagen var ju i torsdags, men sonen protesterade högjutt över att behöva äta våfflor två dagar i rad – och ok, det kan man väl köpa:)
Så vi bestämde att vi äter våfflor på lördag, när vi kommer hem från Åsele – praktist, enkelt och gott…
Smeten gör vi själva och vi använder dinkelmjöl i den, så GI blir lite lägre:
12 laggar
Slå sönder 2 ägg i en bunke. Häll på 5 dl mjölk och ½ dl flytande smör.
Rör ned 3 dl dinkelmjöl, 1 dl fullkornsvetemjöl, 1 tsk bakpulver och 1 tsk salt.
Blanda till en jämn smet.
Grädda i våffeljärn och servera med:
I fiskens tecken:
lite rom, creme fraiche och rödlök.
gravad el rökt lax m creme fraiche och rödlök eller laxsås
Och som efterrätt:
Grädde och sylt
Senaste kommentarerna