EU vill ha nya mål för utsläpp av växthusgaser

EU vill ha nya mål för utsläpp av växthusgaser. Det är bra och det är på tiden men hur ska man få med alla medlemsländer.Men hur ska man få med Twittraren, Kineser, Indien och fler länder från Asien. Det gäller även att få med alla länder i EU och inte minst de nyaste medlemmarna som är högerstyrda. Man hör aldrig sådana förslag som är bra för jordklotet och framtiden komma från högerkrafterna inklusive Moderaterna och Sverigedemokraterna.

Så här säger man. EU:s nya mål för minskade utsläpp av växthusgas ska vara 45 procent jämfört med de nivåer som rådde 1990  ett mål som ska vara uppnått innan 2030. Det uppger EU:s energikommissionär Miguel Arias Cañete för Financial Times. Förslaget kräver godkännande från medlemsländerna innan det kan antas som nytt utsläppsmål.

För att målet ska kunna uppnås krävs investeringar på 379 miljarder euro mellan 2021 och 2030, enligt Cañete. Det är klart att så kraftiga investeringar kommer att ge en bra skjuts för jobben och tillväxten. Då måste man också ha framme rätt teknik så man slipper börja om. Ska vi rädda jordklotet så kommer det att bidra till att ordna bättre sysselsättning och minskad fattigdom i många länder i världen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.