Förtroendet för Löfven ökar och ökar dag för dag för dag.

Förtroendet för Löfven ökar och ökar varje dag. I dagens Aftonblad publiceras en Sifo undersökning om förtroendet för alla partiledare.

Fredrik Reinfeldt ligger fortfarande högst och ligger kvar på samma nivå som den senaste men han har backat från sin toppnotering som var på 72 % till dagens 58 %

För Stefan Löfven ökar och ökar det hela tiden. Han har bara varit partiledare i drygt 2 månader och inte varit så känd för den stora allmänheten. Han ligger på 50 % som man har stort eller mycket stort förtroende för och det har ökat sedan förra mätningen. Aftonbladets Lena Melin säger att förtroendet är det högsta för en S-ledare sedan Göran Perssons glansdagar.

Vad som även är intressant är att han har också den lägsta siffran av alla på ett område och det är när man helt saknar förtroende för partiledaren i fråga och den siffran är så låg som 8 %.

För de andra nya partiledarna går det dock bakåt även om Fridolin ligger på 3,e plats med 39 % en minskning med 4. Mp, andra språkrör Romson backar också till 25 %.

Tyngre går det för centerns Annie Lööf som backar med 5 % till 25 %. man förstår att centern gör egna undersökningar och där försöker väcka uppmärksamhet.

Jag har svårt att se hur deras förtroende ska öka med sådana förslag som sänkta ungdomslöner och sänkta skatter i inlandskommuner där det är stark kommande tillväxt. Det som saknas där är infrastruktur som bostäder, vägar, järnvägar och rätt utbildad arbetskraft och det vet man i inlandet

Jonas Sjöstedt har det inte heller lätt när det gäller förtroendet och det är bara 23 % som har stort eller mycket stort förtroende för honom och även han backar 5%.

För de andra är det stillastående förtroende Björklund 33, Hägglund 27 men det är -7 sedan dec och även för Åkesson ligger kvar på samma nivå låga nivå 9 % och det är väl bra att ett främlingsfientligt partis ledare saknar förtroende

Som Socialdemokrat känns det självklart bra då det för 4 månader sedan var nattsvart med en partiledare som hade förtroende bland 16 % och där 44 % helt saknade förtroende. Nu är det framtiden som gäller och det tycker jag också alla Socialdemokrater bör tänka på. Juholt fick inte folkets förtroende, det är bara att konstatera även om ingen av Löfven eller Juholt testats i val

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.