Umeå en av Europas attraktivaste städer , därför är vi en av Europas snabbast växande städer

 

Umeå är en ort som är attraktiv att leva och bo i. På annat sätt kan man inte tolka att Umeå är en av Europas snabbast växande städer. Visst har det haft betydelse att vi fick ett universitet men det gäller att ta vara på detta också, vilket vi gjort.
Vi har bra med studentbostäder vilket många andra saknar och det intressanta är att Universitetets största rekryteringsområde ligger i Stockholm. Vi blir ju beskyllda för att tömma inlandet men problemet är att när inlandsstudenterna studerat färdigt vill de inte flytta till inlandet utan de är också de som först av alla flytta från Umeå. Det är klart att det utbud som finns i Umeå av allt är vida överlägset det som finns i inlandet och har de fått smak på kommuner, med stort utbud vill de även ha ännu mer.
Vi vet att många som studerat i Umeå gärna flyttar tillbaka hit när de bildar familj och det är inte så konstigt. Vi har nära till allt, bra skola och bra omsorg, bra utbud av det mesta och ju fler vi blir ju bättre utbud. Bostäder är visserligen dyra men inte som i storstadsområdena, vi har värnat om hyresrätten vilket är ett viktigt instrument i en inflyttningskommun och vi har ett mycket bra kulturutbud som blir bättre och vi är en trygg stad jämfört med andra städer. Nu bygger vi den hållbara staden och det är bra eller mycket bra att växa för då blir det tillväxt och nya jobb skapas och det är jobbfolket vill ha med en bra miljö

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.