Vinteridrottenerna på väg ut och sommaridrotterna har startat

 

Veckans idrott positiv och negativ. Just nu är idrotten inne i en brytpunkt mellan sommar och vinteridrott. Ishockeyn där pågår finalspelet, men det har inte börjat så bra för Skellefteå AIK.
 
Första matchen hemma fick de en riktig bakläxa på hemmaplan och i går föll de i förlängningen borta mot Brynäs i förlängningen. I går tyckte jag de hade lite otur när förlustmålet kom för trots att de kvitterade i slutminuten kändes det som att Skellefteå var starkare. På lördag är det ny hemmamatch och då ska jag dit och försöka heja fram en seger och det är match även borta på söndag.
 
Björklövens säsong är över för länge sedan men i veckan gjorde de klart med Jens Öman som ny tränare och det tror jag blir bra. Men han borde ha någon vid sin sida som andretränare men det blir bra med en offensiv ishockey.
 
Dalen är däremot klar för final för första gången i klubbens historia men jag gillar inte upplägget där finalen spelas i Malmö i en match. Nog har det varit bättre med ett upplägg hemma och borta så att hemma publiken fått se sitt lag i final på hemma plan inte minst ur ekonomisk synpunkt, Umeå är innebandyns huvudstad och här ligger förbundets utvecklingscentra..
 
IKSU de spelar fortfarande semifinal och den fjärde avgörs på bortaplan mot Djurgården. Senast hemma avgjorde de lätt på straffar och en bortaseger är ett måste om inte säsongen är över. Vi håller alla tummar vi har för IKSU,s damer.
 
Fotbollen är i början på säsongen men damerna i UIK vann hur enkelt som helst men hur stark laget är och om de kan slåss om några medaljer är svårt att sia om. Däremot är det härligt att se att man vågar satsa på unga lovande och hungriga tjejer. Det är annat än Tyresö som värvat friskt men vem är det som pumpar in alla dess pengar för dessa köp har vi inte hört något om.
 
UFC gjorde också en bra debut i superettan och lyckades knipa en poäng borta. Det är bra om de tar poäng och ökar sitt självförtroende och tar tillräckligt med poäng för att hålla sig kvar. Den serien är ingen dålig serie men tyvärr får jag inte se hemmapremiären på måndag mot Hammarby för då har vi fullmäktigegrupp inför tisdagens kommunstyrelse
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.