Lång tid in på arbetsmarknaden för svenskar

Lång tid in på arbetsmarknaden för svenskar. Många som inte gillar invandring brukar ta till med att det tar så lång tid innan de kommer in på arbetsmarknaden. Det tar enligt statistik 7 till 10 år innan dom är inne på arbetsmarknaden, och under tiden skall skattebetalarna svara för deras försörjning. De har i de flesta fall utbildning från sitt hemland som de flytt ifrån

Jämför man det med vi svenskar tar det i de flesta fall mer än 20 år innan man är ute på arbetsmarknaden. Samhällets pengar har varit sjukvård vid födsel, barnbidrag och barnomsorg. Grundskola i 9år och gymnasieskola i 4 år och för många universitet eller högskola. Det innebär att Svenska skattebetalare har satsat mycket pengar innan folk får en egen försörjning.

9 kommentarer

  1. Lars Flemström

    I så fall är invandring detsamma som stöld av andra länders arbetskraft, en fortsättning i andra former av gamla tiders slavahandel. Och stackars de som har adopterats hit. De är – med detta resonemang – en mycket dålig affär för Sverige. Hur har detta sätt att ersätta människovärdet med ett ekonomiskt värde blivit vänsterpolitik? Naturligtvis måste varje människas utbildningskostnader beräknas oberoende av i vilket land de har erhållit utbildningen. Står tidningskapitalisten Johan Eherenberg bakom detta?

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Ja så kan man säga vi brukar få utbilda arbetskraft i de små kommunerna och sedan sticker dom

  2. roger oskarsson

    Det vettigaste Löfven så här långt gjort är att han blåst MP på ställföreträdandet som stadsminister ifall han själv inte kan verka som Stadsminister. Hoppas att fårskallen Jabar Amin mår dåligt han är ju bara en jävla Kappvändare

  3. Bertil

    Jag är ingen expert på detta område som Lennart skriver om.
    Men jag försöker ändå ge min syn.
    20 år innan en Svenskfödd kommer in på arbetsmarknaden,
    ’ja möjligen är det så.

    Men den invandrare som kommer är redan 30-40 år och sedan 7-10 år innnan denne
    kommer in på arbetsmraknaden betyder att denne är 40-50 år innan jobb kan ge försörjning skatteinkomster . Man ser därmed en orsak varför målet är höja pensionsåldern.
    De Svenskar som därmed jobbar redan vid 20 ska alltså jobba tills de är 70
    eller 79 d.v.s i minst 50 år
    Detta medan en invandrare ska jobba 20 till 30 år.
    Målet är tydligt det handlar om att profitera på svaghet.
    slå ner låglöner. se till så skatten sänks för höglöner även så dessa kan ta egna pensionsförsäkringar så dessa kan sluta jobba när plånboken är lagom fylld för ett liv av skattesmitande i annat Land.
    Där man sedan kan få ROT, RUT betalat av jobbande Svenskar . .

    Det enda jag ser med invandringen är profit där en välbeställd grupp ska ta frukterna av det hela .
    Medan den lilla människan den sjuke eller arbetslöse ska vara de som ska utsättas för jobbkonkurens för låglöner för dåliga sociala skydd o.s.v

    Jag anser invandring ska ske som det skedde på 60-talet när jobben fanns.
    Inte som nu när jobb ( speciellt ”lätta ” jobb) rationaliseras bort i allt större omfattning samtidigt som invandring
    ökar arbetslöshet driver upp bostadspriser och gör Samhället till en
    grop av segregering där rika berikas men där fattiga får betala ett allt högre pris.

    Invandringen , klyftorna. bostadspriserna. bristen på att kunna fatta vettiga beslut av bostadsbyggande där staten bygger kommer fälla Sverige.

    Det är inte om det sker det är när det Sker.
    Sverige liknar allt mer Grekland där en välsituerad grupp tar för sig medan andra kommer få betala samma nota som grekland nu får utstå.

    Varför är Sveriges unga så försiktiga föda egna barn.
    Är det inte det naturliga att vi Svenskar själva står för den befolkning
    som behövs eller som blir.

    Ett system uppbyggt på att vi måste bli fler för att kunna betala pensioner o.s.v
    Är aldrig hållbart.
    Vem ska betala dagens unga , invandrare och deras pensioner.
    Behövs det utomjordningar till slut för att fylla befolkningslökningsbehovet.

    Hur kan man som Reinffeldt gnälla om 147 som förtidspensionerades varje dag vilket i.o.f sig var en lögn det handlade om max 50 per dag som mest.
    Detta när det väller in över 300 varje dag utan bostad, försörjning ja de saknar allt.

    Vem får betala priset.
    Trenden är tydligt man slår mot den inhemska befolkningen
    ’och den svaga gruppen genom att slå sönder sociala skydd .
    Kort sagt man slår ner transfererimgarna. för att finasiera invandringen.
    För att sedan som förklaring säga att det på sikt ger Fördelar.

    Men den fördelen lär inte de som idag slagits ner till skoskaften ha någon nytta av.
    Då ligger dessa 2 meter under backen.
    Eller i en urna.

    Alla fattar varför SD går framåt och de som har nåt bak pannbenet förstår att det är åt helsefyr.
    Men varför görs inget så vi slipper ett extremt högerparti i makt.

    Jag tror svaret finns i att de etablerade partierna utom Vänstern
    väntar på kaoset. Detta så det likt Chile kan privatiseras allt
    och av det kan man strunta i svaga grupper och istället nyttja dessa fullt ut.
    Privata fängelser skapas. sociala skydd bort, Sjukvård enbart för den som kan betala
    och bostäder enbart för de med plånbok resten får bo i plåtskjul.

    • Roland Larsson

      Menar du att SD är ett extremt högerparti? Vad vet du om partiet utom det media beskriver – läs partiets program och lyssna på vad företrädarna säger. Vi vill återföra Sverige till ett förnuftigt stadium som Socialdemokraterna lämnade för ca. 30 år sedan; dvs ett människovänligt land där medborgarna får trygghet, säkerhet och ett lugnt liv. Vi vill inte ha ett land fyllt av bilbränder, våldtäkter, sharialagar, extrem kvotering, ett land fyllt av religiösa motsättningar. Vi vill helt enkel ha vårt gamla trygga Sverige tillbaka. Vi vill ha ett land fyllt med Svenska värderingar – är det fel? Är vi inte Svenskar – eller? Vad säger vi till våra gamla föräldrar och andra som varit med och byggt upp landet – ska de överge alla gamla nationalistiska tankar på att Sverige ska vi försvaras till sista andetaget, högakta och ödmjukt bistå i bevarandet av den Svenska traditionen. Det är ju ändå det land vi fötts och fostrats till individer, individer som inte lätt kan kväsas, trots enorm propaganda. Jag vill ge dig rådet att tänka över Svenskheten en stund – är den inget värd – ska vi ge upp allt eller kämpa för Sverige. Tänk på det en stund!

      • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

        Jag har studerat noga vad de står för och lyssnat på många debatter från riksdagen, hört de prata i SKL och gamla kommunförbundet så jag vet mycket väl vart de står politiskt

  4. HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

    Jag tror det och även många svenskar har svårt att komma in på arbetsmarknaden över huvud taget men det beror nog till viss del även på de själva, för om du inte vill finns det inga åtgärder som räcker till

  5. Roland Larsson

    Hej Lennart! Jag undrar lite’ över var du fått uppgifter om att invandrare är så bra utbildade och varför de kommer in på arbetsmarknaden så ”fort” . Vore det så skulle väl situationen på arbetsmarknaden inte vara så dyster. Jag tror personligen att du inte satt dig in i verkligheten, verkligheten är skrämmande, verkligen skrämmande, de flesta som kommer är inte, säger inte, raketforskare eller läkare. Svenska media ljuger som borstbindare, är nog hellre att betrakta som företrädare för den förljugna mediala världen som vi tvingas leva i. Ifall du förlitar dina kommentarer på Svenska media, så måste man nog lägga på ett ”medialt politiskt korrekt filter”. Trovärdigheten bör eller måste bedömas av varje medborgare. Har inte Sverige blivit ett kluvet land – ett land där vissa medborgare fortfarande tror på media, – samtidigt har inom landet bildats stora medborgargrupper som absolut inte tror på , eller samtycker till nyhetsmedias framfarter. Personligen tycker jag det är djupt skrämmande och kränkande att se den här typen av inlägg (antisvenskt) i svenskt media – jag tror personligen att du inte tänkt igenom det riktigt, du kan kolla uppgifterna AMS – det är ingen rolig sak.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.