Mycket bra affär för Luleå och Lulebo

Mycket bra affär för Luleå och Lulebo. I Luleå har man sålt ut en del av sitt bostadsbolag Lulebo till Rikshem. Jag tror det har skett en liknande affär i Skellefteå. Det här är en bra affär för både Luleå och Lulebo. Rikshem är det väl få som tror att de betalar ett överpris och spekulerar

Jag har tidigare skrivit en blogg om att pensionsförvaltare bör kunna ta ansvar för byggandet av bostäder och infrastruktur annars blir det för hård belastning på kommunernas ekonomi. Rikshem är ett bolag som förvaltar vårt pensionskapital och ägs av 4e AP-fonden och AMF pension så när de köper ingår även att de ska bygga uppemot 600 lägenheter i Luleå så det är en långsiktig investering i Luleå. Långsiktiga investeringar gör att avkastningskraven är ganska låga säg 4-6% och är lägre än vad privata fastighetsägare kräver.

Man kan också betala bra om det är en långsiktig investering med låga avkastningskrav och det är därför en bra affär för Lulebo och Luleå. Det get bra förutsättningar att rusta upp det befintliga bostadsbeståndet. Många bostadsbolag även vårt eget har ett jättestort underhållsbehov som man måste klara av och helst utan att låna till detta eller låna så lite som möjligt samt att ha ork att bygga nytt.

En annan stor fördel är att då bygger också Rikshem nytt och det gör att bostadsbristen blir mindre och tillväxten i Luleå blir bättre vilket även resulterar i nya jobb och nya skatteintäkter. Bostäderna byggs av ett bolag som har en mycket långsiktig strategi med sitt ägande nämligen förvalta allas vårt pensionskapital till en mycket säker avkastning så att dagens unga har chans att få någon pension utan att hamna i samma sits som Grekland.

Jag tycker det var bra gjort att få in långsiktiga säkra ägare på bostadsmarknaden Äkta socialdemokratisk tillväxtpolitik. Bristen på hyresrätter är det absoluta största hindret mot tillväxt och tillväxten ska inte bara ske i Storstockholm

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.