Servicen på landet har blivit sämre

Servicen på landet har blivit sämre. Det tycker 7av 10 att vardagsservicen gått åt del håll. LRF har haft en undersökning där man fått det resultatet efter att ha frågat 1000 personer. Om man tar hänsyn enbart till svaren från de som bor på landsbygden är det åtta av tio dvs 80% som tycker så.

Man tycker helt enkelt att utvecklingen går åt fel håll. Det är servicen och tillgången till affärer, banker, och apotek som blir allt sämre.

Det här var ganska väntat för mig i alla fall och jag tror säkert det finns flera orsaker som bland annat tillgången på jobb. Sedan alliansregeringen tillträdde 2006 har det saknats en landsbygdspolitik, regionalpolitik, jordbrukspolitik men en politik som centraliserar till Stockholmsområdet.

Andra orsaker är den katastrofalt dåliga mobiltäckning och underhållet av vägar som gjort att det är svårt att bedriva verksamhet ute på landet och då flyttar folk och servicen blir sämre och sämre. Det här ser man om man åker ute på landsbygden. Fler och fler hus blir öde och åkrarna nyttjas inte

Det här är effekten av den politik som bedrivits med centern som ansvarig för regionalpolitiken och jordbrukspolitiken. Tilläggas kan att även de som bor i stora städer tycker att servicen på landsbygden blivit sämre

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.