Staten borde få ”böta”när de drar ut på…

Staten borde få ”böta”när de drar ut på tiden. Staten lagstiftar när det gäller sanktioner mot regelfel. Det kan som exempel röra sig om att man inte ordnat ett särskilt boenden inom en viss tid eller till och med att tåget inte kommer i tid.

När det så gäller överklaganden som till exempel bygglov eller detaljplaner är det på en del ställen alldeles för långa handläggningstider. Jag hade några exempel från Norrbotten när det gällde bygglov men har hört av kollegor att det är hopplöst att komma fram och bygga bostäder i Uppsala då allt överklagas och det tar tid, lång tid.

Jag tror att dessa långa handläggningstider och överklaganden som ibland sket tex inom länsstyrelserna är ett hot mot Sveriges tillväxt. Det finns exempel från länet men även på andra ställen där enheter inom myndigheten överklagat.

Så här får det inte fortsätta utan här måste det fram sanktionsavgifter för långa handläggningstider och samtidigt ska ju en myndighet ha ett beslut och de som jobbar där ska väl följa tex myndighets beslut och inte överklaga. Det finns andra stora brister och det är när det är olika överlappande intressen där det måste till en prioritetsordning.

Staten måste se över hur deras interna myndigheter fungerar och rätta till alla fel. De finns fel också i regeringskansliet där ärenden ligger flera år för länge där Umeå Energis nya ledning till Holmsund är ett exempel. Ett överklagat ärende borde hanteras inom 3 månader

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.