Regeringen kopierar som Kineserna gör.

Regeringen kopierar som Kineserna gör. Kina är ju kända för att vara duktiga på att kopiera varor och produkter som görs i väst. För regeringen har det blåst lite kalla vindar en längre tid och främst sedan Stefan Löfven tillträdde som S-ledare.

Vad gör regeringen då. Ja de inser att deras politik på många områden varit fel och inte gett den effekt de trodde och då gör man som Kineserna man gör en kopia av S-politiken.

Det är på samma sätt som Kineserna gör det är inte fullt ut lika S-förslagen och de har inte samma kvalité som dem men de vill att väljarna ska tro att det är samma sak.

De kopierar delar av S-politiken som de helt förkastat förut och inte gett ett öre för. Likheter kommer inom jobbpolitiken, forskning, infrastruktur, ungdomar och deras jobbsituation och några andra frågor som de tidigare förkastat.

Det är väl bra att man ändrar sig men det är taktik och de gör det för att få sitta kvar och sedan kunna fortsätta nedmonteringen av välfärdssystem och fortsätta med privatiseringar som inte senare går att återställa. Det är en falsk marknadsföring för jag är helt övertygad om att de inte flyttat sig på den ideologiska skalan

5 kommentarer

  1. ceko

    Igår så delgav F Reinfeldt om bland annat infrastruktur satsningar de närmaste 12 åren. Där nämndes inget om byggandet av Norrbottnia banan. Idag har många kritiska synpunkter framförts om detta. Men i Din blogg så nämner Du inget om detta. Det minsta man kan begära av Dig, är du för eller emot? Eller vill Du inte engagera Dig i frågor som inte rör Umeå kommun. Jag förväntar mig ett svar på denna fråga.

  2. Lennart Holmlund

    Svar till ceko (2012-09-06 18:34)
    Då är du fruktansvärt dåligt informerad om du inte vet hur mycket kraft jag lagt ner på Norrbotniabanan. Däremot var jag helt säker på att den inte skulle finnas med när moderaterna styr

    När vår budget läggs så ska du få se att den finns med och om du vill kan vi slå vad. Det är ingen ide att kämpa för den så länge Borg och moderaterna styr så jag väntar på en ny regering för då kommer den

  3. Torbjörn

    Då kommer vi att få vänta på den, för Sossarna kommer aldrig att hitta en Finansminister som kommer att kunna konkurrera ut Borgen. Vi vet ju hur viktigt finansposten är så, därför kommer moderaterna vinna många val framöver.

    Synd att inte borgen hade varit MP:are, skall inte du försöka köpa över honom. Umeå är ju så rikt så att de har råd med alla dessa satsningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.